PET NA PET - Marko Radovanović: Panter na parketu, sa srcem kodiranim na Borac

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.08.18. | 08:36

Krilni centar kao uzora u svakom pogledu izdvaja reprezentativca Duška Savanovića

Marko Radovanović je krilni centar kluba iz Železnika. Prve košarkaške korake napravio je u čačanskoj Mladosti. Ubrzo je prešao u juniore Crvene zvezde sa kojima je nešto kasnije pokorio Stari kontinent.

Prvi profesionalni ugovor parafirao je sa crveno - belima, ali je potom prosleđen u FMP. Sezonu 2016/17 počeo je u čačanskom Borcu, ali se opet vratio u redove Pantera. Na kontinentalnim šampionatima okitio se bronzom i srebrom, na kadetskom i juniorskom prvenstvu. Razgovor smo obavili u pauzi Markovog kondicionog treninga…Evo pet pitanja i odgovora našeg gosta.

Izabrane vesti

1.Da li ste svojevremeno pored košarke trenirali još  neki sport i koji?
“Ne, moj prvi i jedini sport bila je košarka. Počeo sam da treniram vrlo rano, još u prvom razredu Osnovne škole. Trenirali smo kod Dragana Cvetkovića Cveka u školi Tanasko Rajić u Ljubiću. Cvek je bio divan čovek, pedagog i trener. Otišao je iznenada i rano, žao mi je zbog toga”.

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Moji idoli su se menjali kako sam odrastao. Ipak, izdvojio bih jednog igrača, Duška Savanovića. Prvo sam Savana gledao u čačanskom Borcu, pratio u FMP – u, reprezentaciji, inostranstvu…Veliki borac, sjajan čovek, za košarkaške udžbenike”.

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?
“Čačanski Borac, uvek”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Finalnu utakmicu juniorske Evrolige iz 2014. godine. Domaćin turnira bio je Milano, rival u finalu slavni Real, a trener Slobodan Klipa. Među saigračima bili su Stojanović, Lazarević, Aranitović, Simanić, Jeković, Radanov, Rakićević…Nezaboravno”.

5. Životni i sportski moto?
“U životu postavi ciljeve i nikad ne odustaj”!

Bonus pitanje za našeg gosta Marka Radovanovića: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu iz Češke, gde će snage odmeriti SLAVIJA PRAG i OPAVA. Nakon samo dva odigrana kola tim iz Praga je ostavio najbolji utisak u domaćoj ligi. Ne samo da je oba puta pobedio, nego je to učinio davši čak sedam golova, bez ijednog primljenog. Sudeći na osnovu viđenog stiče se utisak da je Slavija jedan od favorita za osvajanje prvenstva. U trećem kolu će se sastati sa Opavom, sastavom koji je dva puta poražen, tako da je sasvim sigurno demoralisan već na samom startu.

,,Možda treba pokušati sa golovima, 4+, Slavija je pokazala da je golgeterski tim“.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 18:30 3524 ČEŠ 1 Slavia Praha - Opava ug 4+ 1,95
Ukupna kvota1,95

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

FOTO: MN Press


tagovi

Marko RadovanovićFMPČačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara