PET NA PET – Zvezdan Mitrović: Košarkaški sam stasavao sa kumom Dejanom Radonjićem

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.02.19. | 11:47

Trener Asvela i selektor Crne Gore podvlači da se isto ponaša nakon pobede i posle poraza

Nakon što je juče bio učesnik u MOZZART – ovoj plemenitoj akciji “Humanitarni tiket u podne” trener Asvela i selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore Zvezdan Mitrović prihvatio je poziv za gostovanje u rubrici “Pet na pet”.

Trenerskim pozivom počeo je da se bavi u Pikadiliju, a potom su se ređali klubovi poput Budućnosti, Mogrena, više timova iz Ukrajine, Monaka da bi stigao do čelnih pozicija u stručnim štabovima Asvela i reprezentacije Crne Gore. Kao trener je postao šampion Ukrajine, osvajao je kup te zemlje, ali i Francuske. Biran je za najboljeg trenera ovih zemalja.

Izabrane vesti

U oktobru 2017. godine postao je selektor Sokolova, a u junu minule godine izabran je za prvog trenera Asvela. Zadovoljan je učinkom na oba fronta. Klub je prvi u francuskoj ligi uz to je uspeo da se plasira u Top 8 Evrokupa. Celokupnu sliku kvare povrede dvojice vrlo bitnih igrača De Markus Nelsona i Alfa Kabe.

Kad je reprezentacija Sokolova u pitanju i tu selektor ima problem sa povredama Ognjena Čarapića i Danila Nikolića, ali se reprezentaciji Crne Gore smeši odlazak na Svetsko prvenstvo. Poslednja pobeda nad Turskom u dvorani Morača približila je Zvezdanove izabranike Kini. Dosta toga će biti poznato posle duela sa Ukrajinom i Letonijom.

Za Mitrovića će viza za Kinu biti nešto fenomenalno, a poraz u francuskom kupu nije poremetio dobro raspoloženje našeg sagovornika.

1.Da li ste svojevremeno pored košarke trenirali još neki sport i koji?

Naravno, kao i svi dečaci počeo sam sa fudbalom. Bavio sam se rukometom, a leti smo igrali vaterpolo. Potom je na red došla košarka. Igrali smo na terenima škole “Maksim Gorki”, bili smo aktivni non – stop, od kuma Dejana Radonjića pa dalje… Divan period za sve nas”.

2.Ko Vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

Radovali smo se kad nam se leti, zbog manjih obaveza, priključivao Žarko Paspalj. Obožavali smo ga, i obožavamo ga, kao čoveka, igrača, našeg gimnazijalca…”.

3. Klub koji nosite u navijačkom srcu ?

Kao trener imam malo drugačija navijačka shvatanja. Naravno, volim OKK Titograd, Budućnost, Partizan, ali pratim sve klubove iz bivše Jugoslavije. Volim da gledam dobre i uzbudljive utakmice kako raznih ekipa tako reprezentacija iz okruženja. Od moje Crne Gore, Srbije, Hrvatske. Navijam za sve naše klubove…”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

Imam puno mečeva koje pamtim. Možda da izdvojim finale koje je odigrano u Nikšiću u kome su se sastali Budućnost i Partizan sa konačnim rezultatom 125:116. Tad je počelo intezivnije ulaganje u klub iz Podgorice, a taj meč mi je ostavio neizbrisiv pečat zbog same igre, datih poena, konačnog rezultata… Blistali su Šćepanović, Vukčević, a Đetići su stigli do prvog trofeja u Kupu Jugoslavije”.

5. Životni i sportski moto?

Sve sportiste treba da krasi posvećenost poslu. Takođe, isto ponašanje moramo imati nakon utakmice koju smo dobili odnosno izgubili. Uvek se trudim da se ne uznesem nakon trijumfa ili padnem u očajanje posle poraza”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZART – u odigrati na utakmicu osmine finala elitnog takmičenja u kojoj LIVERPUL dočekuje BAJERN. Domaći su poslednje poraze doživeli od Građana i Vukova u okviru Premijer lige. Usledilo je pet mečeva bez poraza. Bavarci na poslednjih 20 duela imaju samo jedan poraz i to od Leverkuzena. Ne sećamo se kad je na utakmici koju je odigrao nemački predstavnik palo manje od tri gola. Istorija je na strani Liverpula, dobijao sa 3:0 i 3:2.
Nadam se da već u prvih 45 minuta vidimo makar dva gola”.

Pišu: Nela i Đurđe MEČANIN

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na petZvezdan Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara