Foto: AFP
Foto: AFP

Pet najtežih minuta u životu Majka Melouna

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.06.23. | 05:42

Nije bilo lako treneru Denvera kada je morao da pošalje Jokića na klupu, ali ostatak tima je odradio sjajan posao

Imao je Denver sve u svojim rukama. Nikola Jokić je rutinski dominirao i donosio pobedu, a onda šok. Pomalo neočekivano, Srbin ulazi u problem sa faulovima. Trener Majk Meloun ga šalje na klupu, a Majami kreće u napad. Serija domaćina nagoveštava da će biti drame, a punih pet minuta je Denver morao da se snalaze bez najboljeg igrača planete. Da li su u tome uspeli? Definitivno. Posle meča novinar je prokomentarisao da je to bilo najtežih pet minuta trenera Majka Melouna u njegovom životu.

Izabrane vesti

"Momci su preuzeli odgovornost. Majami je otvorio serijom 8:0, a obično kada Nikola nije na parketu, naša igra se raspadne, ali sad u plej-ofu igramo dobro i bez Nikole, momci sjajno igraju i daju sve od sebe. Igrali smo odbranu, sve smo uradili da ih zauustavimo i to je na kraju donelo pobedu", rekao je Majk Meloun posle velike pobede u Majamiju i prednosti od 3:1 u velikom finalu.

 Postao je Nikola Jokić prvi igrač u istoriji NBA sa 500 poena, 250 skokova i 150 asistencija u plej-ofu. Još jedan impresivan podatak koji samo potvrđuje Nikolinu dominaciju u najjačoj ligi sveta.

"Možda ne igramo prelepu košarku kada Nikola nije na parketu,ali zato igramo odbranu, trudimo se i to se jasno videlo večeras".

Na kraju najviše će se pamtiti Brus Braun koji je iz senke ubacio 11 poena u četvrtoj četvrtini i tako slomio otpor Majamija

"Brus je bio neverovatan, očigledno je bilo da su hteli da izbace loptu iz ruku Džamala i hteli da Brus nešto kreira i on je u tome uspeo. Da li mogu da kažem da sam očekivao da će nam doneti pobedu u finalu, ne mogu, ali sam verovao u njega da može da donese mnogo toga ovo timu".

Eron Gordon odigrao možda i utakmicu karijere, kada se u ozbir uzme trenutak. Imao je krilni košarkaš definitivno efikasnijih nastupa, 27 poena, uz 11/15 iz igre u četvrtoj utakmici velikog finala ostaće mu dugo u sećanju.

"Eron je bio pravi ratnik, Nikola je ponovo odigrao sjajno, ali najbolji statistički podatak je 11 asistencija bez izgubljene lopte Marija".

Upitali su Melouna šta je poručio igračima posle velike pobede?

"Prvo što sam im rekao je da nema slavlja jer ništa nismo uradili. Idemo kod kuće, moramo da pobedimo još jednu utakmicu i to je to. Nismo samo tim koji zavisi od Nikole i Džamala, svi momci su disciplinovani, svi veruju jedni drugima i to je naš ključ uspeha", dodao je Meloun.


tagovi

Denver NagetsMajk MelounNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara