Foto: twitter.com/CBAlmansa
Foto: twitter.com/CBAlmansa

Petar Aranitović u drugoj španskoj ligi

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.03.23. | 16:46

Bivši košarkaš Partizana i Mege potpisao za Almansu

Kako je i zvanično obelodanjeno, srpski košarkaš (a ne hrvatski, kako stoji na sajtu španskog kluba) Petar Aranitović karijeru nastavlja u drugoj španskoj ligi, gde je potpisao za Almansu.

Bivši igrač Partizana i Mege već je nastupao dva puta u Španiji, branio boje Manrese u ACB ligi (2016/17), kao i Palensije u drugom rangu (2019), gde je sarađivao sa trenerom novog tima Tinom Uhidosom.

Izabrane vesti

"Zadovoljni smo zbog angažovanja Petra, dobro se uklapa u profil igrača koji nam je bio potreban. Verujem da će se brzo adaptirati, s ozbirom da se poznajemo iz perioda u Palensiji, a takođe i ligu poznaje savršeno, tako da će njegov doprinos biti momentalan", rekao je Uhidos.

Na sajtu Almanse su Petra opisali kao "snažnog, levorukog šutera" koji ima "dobar prodor i šut sa distance". Takođe su naveli da je "inteligentan igrač, sposoban i da spaja igrače sa poenima".

Aranitović će tako pojačati konkurenciju u klubu koji zauzima 12. mesto na tabeli druge španske lige, sa učinkom 7-16 posle 23 odigrana susreta.

Brat košarkaša Cibone, Aleksandra Aranitovića, nastupao je za omladinske selekcije Crvene zvezde, pre nego što je prvi profesionalni ugovor potpisao pre 10 godina sa Partizanom. Tri godine kasnije otišao je u Manresu, potom proveo sezonu u Megi, a pre Palensije je branio i boje Lovćena.

U sezoni 2020/21 nastupao je za gruzijski Batumi, a pre povratka u Španiju igrao je u Nemačkoj, gde je u drugom rangu takmičenja nastupao za Iceho.



tagovi

Petar AranitovićŠpanija 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara