Petar Marinković: Sa kadetima Lokomotive Kubanj, nakon bronze i srebra, osvojio sam zlatnu medalju

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.05.23. | 15:20

Marinković je ponosan jer je kao trener radio sa mladim Vasom Micićem, gledao kako u Feneru radi čuveni Žoc i bio deo trenerske kolonije Obradović, Jovanović, Karajičić, Sretenović u Lokomotivi!

Dok su pioniri, kadeti i juniori Borac Mozzarta igrali na završnim turnirima, osvojivši drugo i treće mesto, potom, pioniri čačanske Mladosti postali šampioni Srbije, još jedan čačanski trener ostvario je veliki uspeh. Sa kadetima Lokomotive Kubanj postao je šampion Rusije. Bio je to pravi povod da se čujemo i porazgovaramo sa Petrom Marinkovićem.

„Na završnom turniru u Rusiji igralo je 16 ekipa. Igrali smo sedam utakmica i svih sedam smo pobedili. Sve ekipe iz Moskve ostale su iza nas. Dobili smo Samaru pa u finalu školu košarke čuvenog trenera Gomeljskog. Sve u kategoriji U16, ali moja deca će imati pravo da se i naredne godine takmiče u konkurenciji kadeta“, kazao je za Mozzart Sport Petar Marinković.

Izabrane vesti

Petar je 2006. godine došao u Rusiju uz pomoć poznatog trenera Ratka Joksića

„Kada sam shvatio da nemam dovoljan igrački potencijal okrenuo sam se trenerskom pozivu. Prvo sam otišao na kamp Aca Nikolić, na Zlatiboru, gde mi se sve otvorilo. Bio sam kod naših Žoca i Vlada u Feneru. Zatim, Vasa Micić, kao bivši igrač, ugostio nas je u Efesu. Imao sam sreću da se Vasilije sa Kopaonika vratio na Karaburmu, i da je došao u moju selekciju. Trenirao sam ga u Okk Beogradu. Vasilije kaže da sam zaslužan za njegov uspeh, ali naravno da preteruje“.

Pored košarke, u rodnom gradu, trenirao je fudbal, karate... bavio se plivanjem.

„Generacija sam sa Markom Marinovićem, ali sam igrao više u Železničaru nego u Borcu. Voleo sam Mira Radoševića, lucidnog Branka Zeca Milisavljevića i mnoge druge igrače. Kasnije sam više posmatrao rad trenera poput Željka Obradovića. Vlade Androić nas je pozvao, Feđu Sretenovića i mene, da dođemo u Tursku“.

Pošto ste u Rusiji sve nas interesuje koliko je blizu kraj rata u Ukrajini.

„Kod mene se ne oseća sukob sa Ukrajinom. Ljudi koji malo bolje poznaju situaciju govore mi da se ne vidi kraj sukoba. Žao mi je, kao i svima“, zaključio je Petar Marinković koji je pored poslednjeg zlata uzeo srebrnu i bronzanu medalju sa kadetima i mlađim juniorima Lokomotive. Boravio je i radio u NBA Orlandu sa juniorskim igračima. Sada smatra da je došlo vreme da preuzme neki seniorski sastav.

PIŠE: Đurđe Mečanin

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

KK Lokomotiva Kubanj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara