Željko Obradović (©MN Press)
Željko Obradović (©MN Press)

Petorka sa trojicom visokih kao standardna opcija: Fale nam spoljni igrači, ovo vežbamo na treninzima

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.11.23. | 22:14

“Utakmica je ispala kako je ispala, Borac ima veći kvalitet. Čestitao bih kolegi Dejanu Mijatoviću na izvanrednom poslu i dosad sve što su igrali – igrali su jako dobro“

Na pravi način košarkaši Partizan Mozzart Beta odigrali su poslednju utakmicu devetog kola ABA lige protiv Borca Mozzart i na kraju zasluženo slavili sa više nego ubedljivih 45 razlike (101:56).

Crno-beli su se vratili na pobednički kolosek posle dva uzastopna poraza, što će i te kako biti važno za ekipu pred dolazak Panatinaikosa u četvrtak (TV Sportklub, 20.45).

Izabrane vesti

Željko Obradović je posle utakmice rekao da je njegov tim odigrao na pravi način od prvog do poslednjeg minuta i da Čačani imaju veći kvalitet od onoga što rezultat kaže.

“Nemam ništa posebno da kažem, odigrali smo jako dobro od početka do kraja, protiv rivala koji je igrao jako brzo ove sezone. Utakmica je ispala kako je ispala, Borac ima veći kvalitet. Čestitao bih kolegi Dejanu Mijatoviću na izvanrednom poslu i dosad sve što su igrali – igrali su jako dobro. Hvala navijačima koji su nam dali podršku večeras, mom Borcu puno sreće u nastavku takmičenja“, rekao je Obradović.

Partizan Mozzart Bet je dobar deo utakmice odigrao sa trojicom visokih, da li je razlog tome bilo to što su gosti ostali bez dvojice centara?

“Ne. Kada pogledate naš sastav, ostali smo sa petoricom spoljnih igrača. Bila je odluka da igramo sa trojicom visokih upravo zato. To je ujedno i opcija koju vežbamo na treninzima i držimo je kao varijantu. Ostajem pri tome što sam rekao, imali su nekoliko dobrih kontranapada, čak i posle primljenog koša. Tako igra Borac, ali smo uspeli da ih zaustavimo. Zato smo igrali utakmicu kakvu smo igrali“.

Pošto je ovo bilo čačansko veče, novinare je zanimalo da li je Željko Obradović ispratio dosadašnje rezultate Darka Rajakovića na klupi Toronto Reptorsa?

“U poslednje vreme se nismo čuli, ali smo inače redovno u kontaktu. Čestitao sam mu kada je postao trener Reptorsa, poželeo mu sreću na početku sezone. Njihov i naš kalendar ne ostavljaju prostor da se isprati nešto posebno, ali gledam koliko mogu. Naravno da mi je drago kada pravi dobre rezultat i srećan sam zbog njega“.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetŽeljko ObradovićABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara