Filip Petrušev
Filip Petrušev

Petrušev akter najlepše akcije na meču, solidno izdanje za 24 minuta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.08.21. | 06:00

Fila dobila u produžetku

I druga utakmica Filipa Petruševa u Letnjoj ligi prošla je pobedom.

Filadelfija savladala je Atlantu u produžetku rezultatom 96:88 (86:86), a srpski reprezentativac pružio je solidnu partiju za 24 minuta. Najviše se video na parketu u vreme kada se lomio rezultat pred sam kraj četvrte deonice, mada mu se od američkih novinara sa lica mesta "zamera" to što nije bio malo više agresivniji u napadu. Iako ostavljaju prostor da se do kraja Letnje lige pokaže u najboljem svetlu i možda nagovori čelnike File da ga već sada zadrže u najjačoj ligi sveta.

Izabrane vesti

imao je svestran učinak. Pobedi je doprineo sa osam poena (4/7 iz igre), šest skokova, po dve asistencije i blokade, te jednom ukradenom loptom. Ponovo je bio dosta aktivan u odbrani i pogotovo u čuvanju prostora najbližeg košu, pogotovo, dok se napadački nije posebno izdvojio iako je bio akter najlepše akcije na utakmici. Bilo je to u četvrtom minutu poslednje četvrtine kada je odigrao pik sa Ajzeom Džoom, koji ga je potom razigrao lepim dodavanjem iza leđa, čime je Petruševu ostavio lakši deo posla - da akciju završi zakucavanjem.

Njegov partner iz Mege Marko Simonović odigrao je skroman meč u ubedljvom porazu Čikaga od Minesote (59:78). Na parketu je proveo dvadeset jedan i po minut i za to vreme ubacio 10 poena, ali čak osam sa linije slobodnih bacanja. Iz igre je šutirao 1/8, odnosno 0/4 sa distance! Imao je po dva skoka i asistencije, uz jednu ukradenu loptu.

Najveću pažnju na sebe privukao je Tre Džons sa 34 poena (12/20 iz igre), devet asistencija i osam skokova u pobedi San Antonija nad Šarlotom rezultatom 106:105. Džons je rešio i akciju za pobedu jer je položio loptu na obruč uz 1,6 sekundi na semaforu.


tagovi

Letnja ligaLas VegasFilip PetruševFiladelfija Seventisiksers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara