Filip Petrušev (Foto: MN Press)
Filip Petrušev (Foto: MN Press)

Petrušev i Micić pokrenuli Efes i zgromili Žalgiris; Zenit serijom 24:0 slomio Baske i potpuno ih potopio

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.10.21. | 21:27

Ubedljive pobede Efesa i Zenita, nastavljaju se muke Žalgirisa koji još čeka na pobedu, ali i Baskonije koja je u drugoj i trećoj deonici u Sankt Peterburgu postizala po sedam poena

Anadolu Efes je u prvih šest kola ispisao istoriju Evrolige, ali ne na način na koji je želeo. Sa učinkom 1-5 ubeležio je najgori početak sezone u elitnom takmičenju kao branilac trona, ali izgleda da stvari polako dolaze na svoje mesto. Poslužio je Žalgiris sastavu iz Istanbula da ispravi "krive Drine" i ubedljivim trijumfom uhvati zalet za nastavak sezone - 94:60.

Poveo je Efes sredinom prvog kvartala i do kraja je prednost šampiona Evrope polako rasla. Već do poluvremena je iznosila 15 poena, posle 30 minuta i 23. Sve je bilo jasno pred početak odlučujućeg kvartala, ali zbog slabog početka takmičarske godine ekipe Ergina Atamana nije htela da spušta nogu sa papučice za gas. Nastavila je da melje rivala, pa ga je na kraju potpuno deklasirala.

Izabrane vesti

Kontrolisao je Efes skoka (39:27), imao čak 26 asistencija (11 više od rivala), dobro šutirao iz igre (57 odsto) i ubacio 11 trojki (iz 23 pokušaja). Podsetio je na partije iz finiša minule sezone, kada je bio nezaustavljiv.

Čak 10 igrača se upisalo u listu strelaca u pobedničkoj ekipi, a prednjačio je Tibor Plajs sa 17 poena (7sk). Ispratio ga je reprezentativac Srbije Filip Petrušev sa 14, a tom učinku dodao je i šest skokova i tri asistencije (indeks 20). Vasilije Micić se vratio na parket, nakon što je propustio prethodna dva duela u Evroligi zbog povrede, a u trijumf nad sastavom iz Kaunasa usadio je 11 poena, četiri asistencije i tri uhvaćene lopte. Isti košgeterski učinak imao je i Krunoslav Simon, dok je dvocifren bio i novajlija Elajdža Brajant sa 10 poena.

Micić je posle pet nastupa prvi strelac Evrolige sa 18,6 poena po meču, dok Petrušev kao debitant u eliti u proseku beleži više nego respektabilnih 7,7 poena.

Kod Žalgirisa, koji je pretrpeo i sedmi poraz, po 14 poena ubacili su Lukas Lekavičijus i Arturas Milaknis.

Slična situacija viđena je i u Saknt Peterburgu, gde je Zenit demolirao Baskoniju - 83:54.

Držao se sastav iz Vitorije sve do sredine drugog kvartala, imao čak i prednost, ali je domaćin nakon sedam vezanih poena gostiju bez odgovor napravio seriju 24:0 i već do poluvremena stekao 15 poena prednosti. U nastavku je polako podizao prednost, a Baskoniju posle sedam poena u drugoj četvrtini, ostavio na istom učinku i u trećoj.

Bivši košarkaš Crvene zvezde Džordan Lojd je sa 20 poena i osam skokova predvodio pobednički sastav, a ispratili su ga Dmitri Kulagin sa 12, kao i Džordan Miki i Bili Beron sa po 10 poena. Kod Baskonije, za koju je nastupilo samo 10 igrača, 13 poena ubacio je Džejson Grejndžer, po 12 su dodali Vejd Boldvin i Simone Fontekio.

EVROLIGA - 7. KOLO

Četvrtak

Alba - Bajern 69:82

/Lo 23 - Hilijard 25, Lučić 3/

Olimpijakos - Fenerbahče 67:65

/Slukas 14 - Veseli 14, Gudurić 10/

Makabi - Barselona 85:68

/Naneli 17 - Higins 20/

Olimpija Milano - Crvena zvezda 79:62

/Šilds 18 - Mitrović 17/

Petak

Uniks - Real Madrid 65:58

/Hezonja, Voroncevič 13 - Tavers 15/

Zenit - Baskonija 83:54

/Lojd 20 - Grejndžer 13/

Efes - Žalgiris 94:60

/Plajs 17 - Lekavičijus, Milaknis 14/

Monako - CSKA Moskva U TOKU

Panatinaikos - Asvel U TOKU




tagovi

Anadolu EfesKauno Žalgiriskk ŽalgirisŽalgirisEvroligaKK ZenitBaskonijaFilip PetruševDžordan Lojd

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara