Detalj sa utakmice (©AFP)
Detalj sa utakmice (©AFP)

Petrušev posle okršaja sa Simonsom: Takav kontakt potpuno nepotreban, Beverli mi čuvao leđa

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.10.23. | 10:05

“Ne bih rekao da je prljava igra, ali je bilo potpuno nepotrebno“, kaže srpski reprezentativac

Ne može da se kaže da je vatreno krštenje, ali vrlo toplu dobrodošlicu u NBA svet dobio je Filip Petrušev u pobedi Filadelfije nad Bruklinom prošle noći (127:119).

Na osam i po minuta pre kraja pripremne utakmice, Petrušev je zgrabio ofanzivni skok i pokušao je da vrati loptu u koš. Naišao je na snažan udarac Bena Simonsa što je drastično podiglo temperaturu na parketu. Petrušev i Simons su ušli u verbalni konflikt koji su igrači oba tima sprečili da preraste u nešto više.

Izabrane vesti

“Bio je to baš, baš snažan faul. Prvo sam pomislio da nije sviran. Ne bih rekao da je igrao prljavo, ali je bilo potpuno nepotrebno i to sam mu stavio do znanja. Uzvratio mi je i znate šta je bilo dalje“, rekao je Petrušev posle utakmice.

Doskorašnji košarkaš Crvene zvezde upisao je najbolje izdanje u predsezoni, pošto je za 21 minut skupio sedam poena, pet skokova i tri asistencije. Inače, prvi saigrač koji mu je priskočio u pomoć bio je Patrik Beverli, zbog čega je zaradio drugu tehničku i automatsko isključenje.

Pet je iskočio i zaštitio Filipa u onom duelu (sa Simonsom), postoji dobra saradnja među igračima“, poručio je Nik Nurs, na šta je Petrušev dodao:

“U toj situaciji je stao uz mene kao pravi veteran. I hvala mu na tome“.

Nastavio je osvajač svetskog srebra sa Srbijom u istom tonu...

“Patrik mi je čuvao leđa. Ne samo u toj situaciji, već i na treninzima takođe. Ne samo meni, već svima. Stalno je tu. Donosi ludu energiju, za svakog je tu, svakog podržava, osetio sam to. Svaki put osećam da je prisutan, da me podržava i da mi čuva leđa, što mi daje samopouzdanje“.

Trener Filadelfije govorio je posle utakmice o intenzitetu igre u odbrani.

“Odbrambeno smo uradili dobar posao, naterali protivnika na veliki broj grešaka, što govori u prilog tome da smo radili nešto u tom smislu. To je dobra stvar. Imali smo dosta igrača koji su doprineli igri“, rekao je Nurs.

O samom izdanju protiv Bruklina novi trener Siksersa kaže – Petrušev je uradio solidan posao.

“Hteli smo da mu pružimo šansu, da ga vidimo na terenu jer nismo imali priliku. Igrao je onako kako on zna. Jako je inteligentan igrač, bori se, može da šutira za tri, zna šta treba da radi na terenu, gde treba da bude u odbrani... Kada da iskoči, kada da se povuče, kada da istrči. Ima dobar osećaj za igru... Uradio se solidan posao“.


tagovi

Filip PetruševBen SimonsPatrik BeverliNBA ligaFiladelfija SeventisiksersBruklin Nets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara