Petrušev i Harden (©AFP)
Petrušev i Harden (©AFP)

Petrušev već odlazi iz File: U paketu sa Hardenom ide u Kliperse!

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.10.23. | 08:12

Bivši košarkaš Crvene zvezde posle svega tri i po meseca napušta Seventisikserse

Samo tri i po meseca nakon što je postao član Filadelfije, Filip Petrušev će je u sklopu velikog trejda i napustiti. Bivši košarkaš Crvene zvezde će ruku pod ruku sa Džejmson Hardenom u Los Anđeles Kliperse, javlja ovog jutra NBA insajder Adrijan Vojnarovski!

Kako dalje navodi pomenuti izvor, put Grada anđela će još Pi Džej Taker, dok će Filadelfija zauzvrat dobiti Markusa Morisa, Nikolasa Batuma, Roberta Kovingtona i Kenjona Martina Džuniora, kao i pik prve runde drafta 2028. godine, te dva pika druge runde.

Izabrane vesti

Podsetimo, Harden je zatražio trejd od Filadelfije još u junu i od samog starta jasno stavio do znanja svima da želi isključivo u Kliperse. Dve strane započele su pregovore još tokom leta, a kako stvari stoje u danima iza nas utanačeni su i poslednji detalji kompletnog posla.

Iskusni košarkaš je tokom oktobra bio izvan tima te još nije igrao ove sezone. Timu se pridružio u nedelju na utakmici sa Portlandom, koju je presedeo na klupi, a u utorak je trebalo da se vrati timskim treninzima kako bi povratio kondiciju i pripremio se za povratak na teren. Ipak, taj proces obaviće na drugom mestu – u Los Anđelesu.

Tamo ga između ostalih čekaju bivši saigrač iz Oklahome Rasel Vestbruk, Kavaj Lenard i Pol Džordža sa kojima će, makar na papiru, oformiti novi "super tim" i pokušati da dođe do svog prvog prstena u karijeri. Popularni Brada je NBA karijeru počeo u Oklahomi, odakle je 2012. godine stigao među Roketse. Tamo je za devet sezona postao jedan od najboljih košarkaša lige, a 2018. i zvanično najbolji, pošto je poneo MVP nagradu.

No, kako u Teksasu nije mogao do prstena, pokušao je da do njega dođe sa Kevinom Durentom i Kajrijem Irvingom u Bruklinu, ali se projekat Netsa ispostavio kao potpuni promašaj. Prethodnih godinu i po dana nastupao je za Filadelfiju uz prosek od 21 poena i 10,6 asistencija.

Petrušev je s druge strane upisao samo tri "zvanična" minuta u dresu Filadelfije, u pobedi nad Portlandom, tokom kojih je zabeležio jedan skok. Ipak, kako su Klipersi u trejd uključili trojicu krilnih košarkaša, reprezentativac Srbije bi u Los Anđelesu mogao da dobije veću minutažu.



tagovi

Filip PetruševDžejms HardenLos Anđeles KlipersFiladelfija Seventisiksers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara