"Jelena Milovanović"
"Jelena Milovanović"

Plan ispunjen, zicer iskorišćen, četvrtfinale je tu - sada sledi mnogo težak posao

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.08.16. | 22:04

Srpske košarkašice savladale Senegal i obezbedile plasman u nokaut fazu

Jelena Milovanović

Prema očekivanjima, srpske košarkašice su izborile plasman u četvrtfinale Olimpijskih Igara. Posle tri početna poraza od favorizovanih Španije, Kanade i SAD, naše devojke su „na moranje“ pobedile Kinu i večeras iskoristile zicer protiv Senegala u poslednjem kolu grupne faze - 95:88. 

Izabrane vesti

Bila je ovo i poslednja šansa za Senegal koji do sada nije imao pobedu na takmičenju, ali izabranice Marine Maljković su umele da iznesu breme favorita. Evropske šampionske su vodile od prvog do poslednjeg sekunda utaikmice. U finišu prve četvrtine su stigle do dvocifrene prednosti, a sredinom drugog kvartala i do rekordnih plus 19 (47:27). Sonja Petrović je povukla Srbiju ka trijumfu, a Ana Dabović u drugoj četvrtini bila nerešiva enigma za Afrikanke.

Početkom drugog poluvremena je usledio jedini pad u igri naše reprezentacije i Senegal je smanjio zaostatak na smao šest poena - 57:51. Marina Maljković je uspela da spreči dalja iznenađenja i naše devojke su zaigrale u prepoznatljivom stilu. Jelena Milovanović i Ana Dabović su opet odlepile Srbiju na dvocifrenu prednost i moglo je lakše da se diše. Srbija je održvala prednost i rutinski privela meč kraju.

Najefikasnija u pobedničkom timu Srbije je bila Sonja Petrović sa 20 poena, Jelena Milovanović je ubacila 18, a Ana Dabović i Sanijel Pejdž po 15. Kod Senegala ubedljivo najbolja Traore sa 30 poena. 

Srpkinje su ispunile osnovni cilj i plasirale se u četvrtfinale. Tamo ih čeka mnogo težak protivnik - Australija. One su na prethodna dva velika takmičenja (Olimpijske igre i Svetsko prvenstvo) osvajale bronzanu medalju, a u oba navrata su u polufinalu gubile od neododirljivih Amerikanki. U dosadašnjem delu Igara, Australijanke nisu izgubile nijedan meč tako da je pred našim devojkama zaista težak posao.

(FOTO: Action images)


tagovi

ženska košarkaška reprezentacija SrbijeSonja PetrovićRio 2016OI Rio 2016.Jelena MilovanovićAna Dabović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara