Jokić (©AFP)
Jokić (©AFP)

Pljušte pohvale NBA divova – Vejd: Prelepo je kako Jokić igra; O’Nil: Definicija je velikog igrača

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.04.22. | 09:03

Srpski as ušao u NBA istoriju

Ima li granica za Nikolu Jokića? Iz dana u dan, iz nedelje u nedelju, iz meseca u mesec, iz sezone u sezonu srpski košarkaš ruši rekorde, ispisuje najlepše stranice u NBA ligi, a sve izgledajući kao da ga to ni najmanje ne dotiče.

Ali dotiče Amerikance, koji s ponosom gledaju na svoju košarkašku ligu, najjaču na svetu, gde svako ko se toliko odvoji od konkurencije dobije salvu priznanja. Možda je trebalo malo više vremena da se prihvati (nekada) buckasti srpski centar, koji kada dohvati loptu izgleda svemoćno da bi mogao i Crveno more da razdvoji, međutim, sve su ograde pale, hvalospevi na račun centra Denvera pljušte sa svih strana.

Izabrane vesti

Jokić je jutros po našem vremenu postao prvi igrač u istoriji NBA lige koji je ubacio 2.000 poena, uhvatio 1.000 lopti i upisao 500 asistencija. A takav učinak nije mogao da prođe bez komplimenata.

Legendarni Šakil O’Nil je odavno fasciniran načinom kako Jokić igra, verovatno mu imponuje što je ponovo jedan centar dominantna figura u NBA ligi. Iako Srbin igra na potpuno drugačiji način nego što je to činio Šak svojevremeno.

Veliki Džon Vuden je jednom rekao: 'Prava definicija velikog igrača je da on saigrače čini boljim na terenu'. Morate da poštujete jednog velikog momka koji ubaci 36 poena uz 15 skokova, koji je postigao 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija ove sezone. Definitivno je veliki igrač, a igra na svoj način, svojim stilom“, oduševljeno je komentarisao Šakil.

Kapu je Jokiću skinuo i Dvejn Vejd, nekadašnji trostruki šampion NBA lige sa Majamijem.

On nastavlja da se takmiči sa samim sobom. Samo nastavlja da nadmašuje samog sebe. Prelepo je za brend košarke gledati Jokića kako igra, videti jednog velikog momka kako kontroliše utakmice na način kako to on čini i igrajući na način kako on to radi. Prosto je – prelepo“, ocenio je Dvejn Vejd.

Ostaje posle svega samo još jedno pitanje: da li će sve što je uradio ove sezone biti dovoljno Nikoli Jokiću da još jednom odnese MVP priznanje. Prošle sezone je bio ubedljivo prvi i u toj trci, ove godine Džoel Embid i Janis Adetokumbo imaju svoje računice i „lobije“ koji ih guraju.



tagovi

Nikola JokićDenver NagetsNBA ligaŠakil O'NilDvejn Vejd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara