Pljušte pojačanja u Igokei: Potpisao bivši NBA šampion, sledeći je Gagić!

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.11.19. | 14:24

Sjajni Amerikanac opet u Aleksandrovcu

Igokea se ne zaustavlja u dovođenju pojačanja.

Novi član kluba iz Aleksandrovca je američko krilo Dorel Rajt koji je i ranije igrao za njih. A prema najavama, uskoro bi i srpski centar Đorđe Gagić trebalo da zaduži opremu kluba iz mesta sa oko 1.000 stanovnika.

Izabrane vesti

Rajt ima 33 godine, igra na poziciji krila, a u Igokei je već kratko igrao u sezoni 2017/18 i ostavio sjajan utisak kada je u proseku beležio 26,8 poena po meču u ABA ligi. Doduše, odigrao je samo četiri utakmice posle kojih je prihvatio ponudu nemačkog Bamberga. Prošle sezone je bio član Lokomotive Kubanj u kojoj je prosečno imao 12,2 poena u VTB ligi i 10,2 poena u Evrokupu. Od letos je slobodan igrač i sada je prihvatio ponudu Igokee. U NBA ligi je proveo 11 sezona od 2004. do 2014. godine igrajući za Majami, Golden Stejt, Filadelfiju i Portland i prosečno je beležio 8,4 poena. Sa Majamijem je osvojio i šampionski NBA prsten.

A već danima se spekuliše da će opremu bosanskog kluba zadužiti i srpski centar Đorđe Gagić koji je trenutno član Arisa. Čeka se samo zvanična potvrda njegovog dolaska.

Inače, Igokea je letos odradila prilično prilično zanimljiv prelazni rok. Iz španskog Breogana je došao nekadašnji Zvezdin i Partizanov plejmejker Aleksandar Cvetković, ali je pre dvadesetak dana napustio klub.  Njega je nedavno zamenio Majkl Grin koji je došao iz Strazbura. Od pojačanja koja su letos došli, tu su i dalje srpski centar Oliver Stević (došao iz španske Andore), iskusni Hrvat Marko Tomas (Gacijantep), Litvanac Vaidas Kariniasukas (Kimis), Amerikanci Denis Kliford (Alba), Kinan Evans (Delaver Blu Kouts) i Rašad Von (Delaver Blu Kouts), te mladi Đorđe Simeunović (OKK Beograd) i Srđan Kočić (Budućnost).

 

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara