Vensan Poarje (©Starsport)
Vensan Poarje (©Starsport)

Poarje o opštoj tuči u Madridu i najluđoj seriji Evrolige: Dobili bismo Partizan u svakom slučaju

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.12.23. | 14:54

“I da nije bilo faula i svega što se dogodilo, mislim da bismo znali kako da se nosimo sa situacijom”, kaže Francuz

Meseci su prošli od opšteg haosa i tuče u Madridu, i verovatno najbolje ikada četvrtfinalne serije Evrolige. Partizan Mozzart Bet drugi put pregazio je Real u Vizink centru, međutim, na kraju je izvukao deblji kraj.

Real Madrid vratio je dva brejka i dobio majstoricu u Beogradu. Prekid utakmice, tuča i sankcije, ispostaviće se, više su naštetile crno-belima, nego Kraljevskom klubu. Prošao je dalje, kasnije i osvojio Evroligu, a Vensan Poarje uveren je da bi izašao kao pobednik iz serije sve i da nisu “sevali” udarci na parketu.

Francuski centar iguran je da bi se Real Madrid izborio sa timom Željka Obradovića u svakom slučaju.

“Uvek verujem u moj tim, tako da bih rekao da bismo i bez faula i svega što se desilo mogli da pobedimo. Mislim da bismo znali kako da se nosimo sa situacijom. Mi smo Real Madrid i verujemo da uvek možemo da pobedimo, čak i kada gubimo sa 2:0 u seriji. Mislim da bi se isto desilo u svakom slučaju”, rekao je Vensan Poarje za Eurohoops.

Blankosi su furiozno ušli u novu sezonu Evrolige, imaju 12 pobeda i samo jedan poraz – Fenerbahče ih dobio u Istanbulu, posle produžetka – i igra bolje nego prethodne sezone.

“Verujem da ako postoji tim koji svi hoće da pobede, to je Real Madrid. Hoćemo da pokažemo svima da možemo da budemo prvi i da osvojimo trofej. Duga je sezona, izgubili smo neke utakmice, tako da nismo nepobedivi. Ali zaista igramo na visokom nivou i moramo to da produžimo što više. Imaćemo teških momenata tokom sezone, ali spremni smo na to i zato radimo svakog dana”.

Za to što Real Madrid igra atraktivnije i što je sigurniji umnogome je zaslužan Fakundo Kampaco. Argentinski mađioničar bio je jedino pojačanje Kraljevskog kluba u letnjem prelaznom roku. Završio je epizodu u Crvenoj zvezdi, vratio se u špansku prestonicu i ubrzao igru.

“Dosta toga je promenio u odnosu na prošlu sezonu. Vrlo je dobar, agresivan u odbrani. Još kako u napadu. Način na koji pronalazi ugao za dodavanje, deli loptu. Sjajan je”, podvukao je Vensan Poarje.



tagovi

EvroligaKK Real MadridKK PartizanVensan Poarije

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan Mozzart Bet

Ostale vesti


Najviše komentara