Lebron Džejms (©AFP)
Lebron Džejms (©AFP)

Pobeda Lejkersa u meču sa 281 poenom! Lebron rekordom sezone uz sedam trojki pokrio izostanak Obrve

Vreme čitanja: 4min | ned. 27.11.22. | 05:28

Dejvis morao da pauzira, što je samo pojačalo spekulacije da je ono proklizavanje u petak imalo uticaj na njegovo zdravlje. Pokuševski bez napadačkog učinka za manje od devet minuta

Lejkersi polako dolaze do daha i nakon pet poraza u razmaku od sedam dana sada ponovo imaju razlog da budu zadovoljni. Ne toliko igračkim kadrom u kojem opet nije bilo Entonija Dejvisa, koliko zbog činjenice da su dobili petu od proteklih šest utakmica!

U još jednom setu vezanih mečeva dan za dan, Lejkersi su i drugi put dobili San Antonio na gostovanju, sada u duelu gde je granica ukupnog broja koševa drastično pomerena. I to sa 199 na čak 281 poen! Jezerdžije su slavile rezultatom 143:138 (33:34, 37:34, 36:29, 37:41) u 48 minuta nadmudrivanja, iako je domaćin u poslednjoj deonici ubacio 40+ poena.

Izabrane vesti

Dosta zanimljiv susret završio se zvižducima AT&T Centra, pošto je ovo bio osmi uzastopni poraz Sparsa koji su definitivno rešili da “tankuju“ sezonu, odnosno da završe ligaški deo sa najviše poraza kako bi imali najveću šansu da se dokopaju mogućnosti biranja prvog pika na sledećm draftu. Što gotovo automatski znači i izbor francuskog čuda od deteta Viktora Vembanjame, za čiji odlazak baš u franšizu iz Teksasa “zaleže“ i Toni Parker.

U izostanku Obrve, koji je pod zvaničnom dijagnozom “udarac u mišić lista leve noge“ propustio drugi meč sa Sparsima, iskočio je Lebron Džejms sa rekordom sezone! Postigao je 39 poena za 35 minuta na parketu, šutirao 11/21 iz igre, a takođe sa sedam trojki stigao i do karijernog “plafona“ po broju dalekometnih hitaca. Šutirao ih je 7/12, uz perfektnih 10 pogodaka sa linije slobodnih bacanja.

Džejms je odigrao najbolje kada je bilo najvažnije, ubacio je 16 poena u trećoj i poslednjoj četvrtini, čime je uz još 11 skokova učinio da Sparsi opet dožive poraz. Postigao je 12 od 15 poena Lejkersa u razmaku od dva i po minuta u poslednjoj četvrtini i inicirao je seriju 7:0 koja je napravila možda i ključnu razliku, s obzirom da domaćin do kraja više nije prelazio granicu od pet poena minusa.

Dejvisove poene uzeo je Denis Šreder koji je za 30 minuta skupio 21 poen i šest asistencija. Loni Voker ispratio ih je sa 19, a Ostin Rivs sa 16 poena. Kod Sparsa čak sedmorica igrača imalo je dvocifren učinak. Keldon Džonson ubacio je 26, Trej Džons 23, a Devin Vasel 20 poena. Džonson je dopisao 10 skokova, a Džons 13 asistencija.

Hjuston je na svom parketu dobio Oklahomu sa 118:105 (23:22, 42:22, 30:29, 23:32). Ključna je bila druga četvrtina koja je završena rezultatom 42:22 u korist domaćina. Razlika je gotovo ekspresno otišla sa četiri (33:29) na 20 razlike (49:29), posle čega više nije bilo povratka za Tandere. Ne samo to, sve do samog finiša susreta gosti nisu mogli da se spuste ispod margine od 20 poena...

Džejlen Grin ubacio je 28 poena, uz devet asistencija što mu je rekord karijere. Alperen Šengun dopisao je 21 poen uz 18 skokova, što mu je najbolji učinak otkako je u NBA ligi. Dopisao je i sedam asistencija. Ruki Džabari Smit Džunior stigao je do trećeg dabl-dabla sa 15 poena i 13 uhvaćenih lopti. Šaj Gildžes Aleksander je i ovog puta ostao sam. Meč je završio sa 32 poena, a ubacio je 13 od uvodna 22 poena Tandera na početku meča. Džoš Gidi spakovao je 18, a Džejlen Vilijams 11 poena. Aleksej Pokuševski odigrao je osam i po minuta. Ostao je bez napadačkog učinka, mada je upisao tri skoka.

U samo pet dana Juta je sa vrha tabele Zapada stgila do osmog mesta posle četvrtog uzastopnog poraza! Sličan put, samo u suprotnom smeru, prošao je Finiks posle tesne pobede nad Džezerima (113:112) u derbiju Zapadne konferencije.

Sansi su do nove pobede stigli sa linije slobodnih bacanja. Hladnokrvno su u finišu pogađali Deandre Ejton i Devin Buker, pre nego što je Tori Kreg na dva minuta do kraja iskoristio uspavanost odbrane gostiju i blokadu Kelija Olinika pretvorio u lake poene pod košem za 113:110. Juta je sve uprskala sa velikim promašajem Laurija Markanena i greškom Kolina Sekstona u predaji lopte, što je domaćina poguralo do trijumfa. Kasniji penali Džordana Klarksona na 26 sekundi do kraja podigli su tenziju, ništa više. Interesantno, Juta se odlučila da poslednji napad brani do kraja, bez faula, a kada Buker nije uspeo da pogodi trojku na isteku napada pojavio se Ejton da ofanzivnim skokom stavi tačku.

Ejton je bio ujedno i najefikasniji sa 29 poena uz fantastičnih 20 skokova (osam u napadu), dok je Buker ubacio 27 poena uz 11 uhvaćenih i sedam podeljenih lopti. Klarkson je kod Jute imao 22, a Sekston 20 poena. Markanen je ostao na samo 15 poena uz 4/13 iz igre i 2/8 za tri.

Da je konkurencija na Zapadu brutalna najbolje pokazuje sledeći detalj – razlika od prvog do jedanaestog mesta na tabeli su samo tri pobede!

NBA - REZULTATI

Toronto - Dalas 105:100

/Vanvlit 26 - Dončić 24/

Hjuston – Oklahoma 118:105

/Grin 28 - Gildžes Aleksander 32/

San Antonio – LA Lejkers 138:141

/Džonson 26 - Džejms 39/

Finiks - Juta 113:112

/Ejton 29 - Klarkson 22/



tagovi

Šaj Gildžes AleksanderOklahoma Siti TanderAleksej PokuševskiHjuston RoketsSan Antonio SparsLos Anđeles LejkersNBA ligaEntoni DejvisLebron DžejmsFiniks SansJuta DžezDeandre EjtonDevin BukerLauri MarkanenDžordan Klarkson

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara