Džejkob Vajli (Foto: aba-liga.com/Partizan/Dragana Stjepanovic)
Džejkob Vajli (Foto: aba-liga.com/Partizan/Dragana Stjepanovic)

Pobegao iz Budućnosti, karijeru nastavlja u Španiji

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.02.22. | 18:37

Džejkob Vajli predstavljen kao novi igrač Betisa

Minulog leta je stigao u Podgoricu kao veliko pojačanje, ali je naprasno na sopstvenu inicijativu krajem minule godine napustio ekipu Budućnosti. Džejkob Vajli se posle dva meseca vratio košarci, pošto je potpisao ugovor sa Betisom.

Amerikanac je imao povredu na početku mandata u Budućnosti, pa je do novembarskog FIBA prozora upisao sedam nastupa u ABA ligi (4,7 poena po meču) i pet u Evrokupu (10,8 poena po meču). Napustio je tim kako bi branio boje Makedonije u kvalifikacijama za Mundobasket, kada je 3. decembra trebalo da se vrati treninzima sa timom - nije se pojavio.

Izabrane vesti

Iz kluba su naveli da je "samoinicijativno napustio Podgoricu", razlozi takvog postupka nisu otkriveni, a blagovremeno je rešen i raskid saradnje. Plavi su u međuvremenu angažovali i zamenu u vidu Litvanca Donatasa Tarolisa.

Pronašao je Vajli novo uhlebljenje. Jasno je da je u Španiji veoma cenjen, s obzirom da je već branio boje Gran Kanarije i Saragose, pa ga je tako potpisala ekipa Betisa. Sastav iz Sevilje se uprkos velikim ambicijama nije najbolje snašao u tekućoj sezoni, pa je trenutno poslednji na tabeli sa samo tri trijumfa i predstoji mu borba za opstanak.

Vajli je 2017. godine imao dvosmerni ugovor sa Bruklin Netsima, iako nije odabran na draftu. Vreme je uglavnom provodio u Razvojnoj ligi, da bi se potom preselio u Nemačku gde je branio boje Ludvisburga. Okušao se i u Australiji (Adelejd 36ersi), da bi pre dve godine stigao u Evroligu kada je potpisao ugovor sa Panatinaikosom. Put ga je potom odveo na Kanare, odakle je bio i na pozajmici u Saragosi. Iza sebe ima 39 nastupa u španskom prvenstvu, uz prosek od 12,4 poena i 4,3 skoka (prosečan indeks 12,4).



tagovi

Džejkob VajliKK Budućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara