Pobuna zlatnih Slovenaca: Zašto igračima Srbije po 20.000, a mi ukupno 67.000 evra?

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.04.18. | 11:25

Košarkaši aktuelnog evropskog prvaka digli glas zbog malih bonusa

Punih sedam meseci prošlo je od najvećeg uspeha košarkaške reprezentacije Slovenije i overavanja zlatne medalje na vrelom istanbulskom tlu u finalu sa Srbijom. Sedam meseci posle velikog slavlja Slovenija bruji o nezadovoljstvu onih koji su zemlji doneli najveću sportsku radost.

O čemu se radi? Košarkaši Slovenije rešili su da se pismom obrate premijeru Miru Ceraru kako bi zatražili više novca na ime bonusa zbog osvojenog kontinentalnog zlata. Kao potpisnik pisma u ime igrača stao je najiskusniji od svih - Saša Zagorac. Oni su upitali Cerara zašto nije ispunio obećanje dato prvom čoveku Košarkaškog saveza Slovenije Mateju Erjavecu i generalnom sekretaru Raši Nesteroviću u kojem je naglašeno da će igrači biti bogato nagrađeni. Zlatni Slovenci su za primer uzeli novčane dobitke Srbije za osvojeno srebro u iznosu od 20.000 evra po osobi i Španije za bronzanu medalju 30.000 evra ponaosob.
„Svi članovi slovenačkog košarkaškog tima koji su se u septembru vratili kući sa zlatom oko vrata smatraju da su zaslužili daleko veću nagradu zbog osvojenog Evropskog prvenstva, ne samo 67.000 evra ukupno za ceo tim. Interesuje nas da li će Vlada Republike Slovenije reagovati i rešiti ovo izdvajanjem prave nagrade? Ukoliko bi odgovor bio potvrdan, interesuje nas i kada bi taj novac bio isplaćen? Mi smo igrači od principa i nije sve samo u novcu“, stoji u pismu Saše Zagorca, podržanog od strane svih reprezentativaca Slovenije.

Izabrane vesti

Slovenija je Evrobasket u Istanbulu završila bez poraza. Goran Dragić bio je izabran za MVP turnira, a zajedno sa Lukom Dončićem bio je član prve petorke. Najveći uspeh Slovenije pre zlata u Turskoj bilo je četvrto mesto u Sloveniji 2009. godine.

Foto: Fiba basketball


tagovi

košarkaška reprezentacija Srbijekošarkaška reprezentacija SlovenijeEvrobasket 2017

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara