Frenk Džekson (©Starsport)
Frenk Džekson (©Starsport)

Poceko počeo da krati rotaciju: Asvel se zahvalio Frenku Džeksonu, sprema ispisnicu i bivšem košarkašu Partizana

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.11.23. | 11:52

Francuski klub raskinuo ugovor sa američkim plejmejkerom, sledeći bi mogao da ide Boris Dalo

Došao je sa epitetom jednog od najvećih letnjih pojačanja, ali Frenk Džekson nije uspeo da opravda očekivanja u Vilerbanu. Izuzev 25 poena protiv Fenerbahčea, američki plejmejker nije bio preterano ubedljiv i posle nekoliko mečeva pod vođstvom novog trenera Đanmarka Poceka, uprava Asvela je rešila da mu se zahvali na saradnji.

Izabrane vesti

"Američki bek, koji je stigao minulog leta iz Razvojne lige, više nije deo planova našeg novog trenera, Đanmarka Poceka, koji želi da skrati rotaciju. Čitav klub se zahvaljuje Frenku na periodu provedenom u Vilerbanu i želi mu sve najbolje u nastavku karijere", stoji u saopštenju najtrofejnijeg francuskog kluba.

Džekson je svojevremeno bio 31. pik na NBA draftu (2017), a Šarlot ga je odmah prosledio u Nju Orleans. Posle tri godine sa Pelikansima, preselio se u Detroit i odradio dve sezone sa Pistonsima, pre nego što je završio u Razvojnoj ligi. Odigrao je jedna meč za Jutu u februaru, vratio se potom u Dži ligu, gde je i okončao minulu takmičarsku godinu, pre nego što je letos odlučio da se okuša u Evropi nakon poziva Asvela.

Košarkaš sa 214 nasutpa u NBA i solidnim prosekom od 8,5 poena, produkt čuvenog Djuka, upisao je šest nastupa u Evroligi i prosečno beležio 10,3 poena, dok je u francuskom prvenstvu postizao 10 poena po susretu.

Najavljeno je da bi posle Džeksona sa Asvelom mogao da se rastane i bivši košarkaš Partizana Boris Dalo. Posle dobre sezone u Šoleu stigao mu je poziv iz Vilerbana da se vrati u Evroligu, ali je upisao svega tri minuta na evrosceni, imao sporednu ulogu i u LNB Pro A ligi, beležio 3,3 poena, 2,7 skokova i 1,9 asistenciju.

Poceku očigledno nisu potrebni igrači na koje ne može ozbiljnije da računa, pa bi ispisnicu uskoro mogao da dobije i 29-godišnji francuski košarkaš.

"Nije moj način da imam 14 igrača u rosteru. Želim da momci budu srećni i zbog toga su im potrebni minuti", rekao je Poceko, koji izgleda sprema čistku u Vilerbanu.


tagovi

AsvelKK AsvelBoris DaloĐanmarko Poceko

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara