Boris Dalo (©fiba.basketball)
Boris Dalo (©fiba.basketball)

Poceko priznao, bivši igrač Partizana u Asvelu samo zbog treninga

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.12.23. | 10:51

"Imam previše košarkaša na njegovoj poziciji", rekao je Italijan o Borisu Dalou

Vratio se Boris Dalo iznenada u Evroligu posle osam godina. Igrao je elitno takmičenje sa Partizanom 2015, a onda mu se izgubio trag, da bi karijeru vratio na pravi put u Šoleu, pa mu je Asvel letos dao šansu da ponovo bude deo evropske elite. Ipak, nije se naigrao.

Štaviše, iskusni francuski košarkaš je ubeležio jedan nastup u elitnom takmičenju, čisto da se kaže da je igrao. Proveo je skupa tri i po minuta na parketu protiv Virtusa iz Bolonje, ubeležio po skok i faul, bez poena (indeks -3). Bilo je jasno da neće moći da se izbori za veću ulogu, a Đanmarko Poceko je prilično jasno stavio do znanja da ne može da se nada nekom većem prostoru.

Izabrane vesti

Koristio je Italijan bivšeg beka Partizana svega četiri puta i dao mu skupa 27 minuta na terenu.

"Pričali smo nekoliko puta i bio sam jasan. Može da nam pomogne tokom treninga, ali previše je igrača na njegovoj poziciji. Tu su Nando De Kolo, Timoti Luvavu Kabaro, Edvin Džekson, Šarl Kaudi, Dejvid Lajti, Mbaje Endiaje..."

Tvrdi ipak Italijan da Dalo poseduje kvalitet.

"Nije lako, ali to nije zato što je on loš igrač. Štaviše, smatram da je veoma talentovano, ali kada sam došao morao sam da biram. Žao mi je zbog njega, jer zaslužuje da igra. Ne mogu da kažem da mi se ne sviđa, ali preferiram druge igrače".

Kako navode francuski mediji, nezadovoljan statusom u timu, Dalo uveliko razmišlja o promeni sredine, iako je ugovorom vezan za tim iz Vilerbana do kraja godine.

Umesto njega bi sve veću priliku mogao da dobije 24-godišnji Endiaje, ali za početak u domaćem prvenstvu.

"Želimo da ga koristimo i u Evroligi, ali teško je. Ako propustite dve utakmice, onda plaćate skupu cenu. Ne želim da stavljam pritisak na njega. Nisam ga mnogo koristio otkako sam došao, ali počeću. Nastaviće da igra u Francuskoj, mora da bude uključen. NBA skauti su mi rekli da ne gledaju Evorligu jer nema mladih igrača, ali on će dobiti šansu", zaključio je Poceko.


tagovi

KK AsvelĐanmarko PocekoBoris Dalo

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara