Serž Ibaka (AFP)
Serž Ibaka (AFP)

Počelo je! Ibaka kod Janisa, Divinćenco u Sakramentu, Begli u Detroitu

Vreme čitanja: 1min | čet. 10.02.22. | 18:12

Toronto trejdovao Gorana Dragića

Poslednji dan „ prelaznog roka“ u NBA ligi, odnosno vremenskog limita da klubovi razmene igrače putem trejdova ističe večeras.

I nekoliko sati pred zatvaranje pijace smo dobili zanimljiv trejd u kojem su učestvovala četiri kluba: Los Anđeles Klipersi, Sakramento Kingsi, Milvoki Baksi i Detroit Pistonsi.

Izabrane vesti

Milvoki je dobio značajno pojačanje u reketu pošto je iz Los Anđeles Klipersa stigao iskusni španski reprezentativac Serž Ibaka. Baksima idu i dva pika druge runde u budućnosti plus keš. U suprotnom smeru su otišli Rodni Hud i Semi Odželej. Ibakin dolazak je značio i odlazak Dontea Divinćenca koji je pojačao Sakramento. A pored beka Baksa, Kingsi su iz Detroita dobili još Džoša Džeksona i Treja Lajlsa. Na kraju su Pistonsi zatvorili krug dovođenjem Marvina Beglija iz Sakramenta kojeg su Kingsi 2018. godine draftovali sa druge pozicije ispred Luke Dončića i napravili jednu od najpoznatijih grešaka poslednjih godina u izboru novih igrača.

Drugi veliki trejd je vezan za San Antonio Sparse i Toronto Reptorse. Greg Popović je poslao Tadeusa Janga u Kanadu u zamenu za iskusnog plejmejkera Gorana Dragića, ali neće zadržati iskusnog Slovenca već će ga proslediti u neki drugi klub. Zainteresovani su Dalas, Milvoki, Lejkersi, Čikago i Klipersi. U istom trejdu su Reptorsi dobili Drua Jubenksa i pik druge runde na sledećem draftu. Sparsima ide zaštićeni pik prve runde (od 1. do 14. a 2023. od 1. do 13. mesta).


tagovi

Serž IbakaGoran DragićMarvin BegliTadeus JangDonte Divinćenco

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara