Nejtan Rivers (Foto: ABA liga/Cibona/Mihal Jacic)
Nejtan Rivers (Foto: ABA liga/Cibona/Mihal Jacic)

Počeo profesionalnu karijeru u Ciboni, pa sarađivao sa Šakotom, a od naredne sezone u Evroligi

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.08.23. | 06:04

Amerikanac Nejtan Rivers novo pojačanje Valensije

Napustio je Hasijel Rivero ekipu Valensije i preselio se u Makabi Tel Aviv, a sada mu je stigla i zamena. Španski tim je doveo novog centra, pošto je dogovorio trogodišnju saradnju sa bivšim košarkašem Cibone, Nejtanom Riversom.

Ostavio je mladi Amerikanac odličan utisak u ABA ligi, što je minulog leta prepoznala Ređo Emilija i preselila ga u svoje redove. Nastavio je sa dobrim igrama i u Italiji, pa ga je spazila Valensija i čak mu ponudila atipično dugu saradnju za evroligaške uslove, te tako pokazala da veruje da može još da napreduje i dokaže se na najvećoj evropskoj pozornici.

Izabrane vesti

Ovaj 24-godišnji košarkaš je posle četiri godine na Viskonsinu leta 2021. profesionalnu karijeru otpočeo u Zagrebu. Osvojio je duplu krunu u Hrvatskoj i bio najbolji bloker ABA lige sa 1,6 "banana" po meču. Demonstrirao je svestranost u igri sa Cibosima, beležio 10,7 poena, uz 5,1 skok u regionalnom takmičenju.

Sa Ređo Emilijom je izborio opstanak u elitnom rangu italijanske košarke, uz prosek od 9,8 poena i 4,1 skoka na 30 odigranih mečeva, a nastavio je da deli rampe, pa je beležio i 1,2 blokadu po nastupu. U Italiji je imao priliku da u drugom delu sezone sarađuje i sa proslavljenim srpskim stručnjakom Draganom Šakotom, a sada će se prvi put okušati i u Evroligi, kao i kvalitetnom španskom prvenstvu.

Valensija je ovog leta već angažovala nekoliko centara, pošto su ugovore sa klubom potpisali bivši košarkaš Žalgirisa, Barselone i Olimpije Milano Brendon Dejvis, nekadašnji NBA igrač i član Virtusa Sami Odželeje, kao i snažni Babakar Ture, a u Fontetu je stigao krilni košarkaš iz Gran Kanarije Damijen Inglis. Redove ekipe Aleksa Mumbrua pojačao je i Kanađanin Kasijus Robertson, posle zapažene role u dresu Obradoira.

VALENSIJA 2023/24

Bekovi: Kris Džons, Martin Hermanson, Kasijus Robertson, Đozep Puerto

Krila: Viktor Klaver, Ćabi Lopez Arostegi, Milan Himenez, Haime Pradilja, Damijen Inglis

Centri: Sami Odželeje, Nejt Rivers, Brendon Dejvis, Bubakar Ture



tagovi

KK ValensijaNejtan RiversCibonaReđo Emilija

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara