Foto: Starsport
Foto: Starsport

Počinje borba za finale: Megu brine skok, Partizan energija rivala

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.05.21. | 16:50

Jovanović i Matović oprezni pred sutrašnji duel

Sutrašnjim duelom u hali Mega fektori zakazanim za 20.30 časova počeće polufinalna serija plej-ofa Superlige između Mege i Partizana, a stratezi oba tima pred borbe za finale istajkli su težinu, kao i značaj narednog izazova.

Izabrane vesti

"Polufinalna serija je već dovoljna da uđemo jako motivisano. Čeka nas Partizan sa kojim smo do sada odigrali dve utakmice, obe rezultatski neizvesno i jako dobro, siguran sam da smo iz te dve utakmice izvukli pouke. Oni su tim koji je bez obzira na rezultat, sastavljen za najviše domete, kako u ABA ligi, tako i u Evrokupu. Imaju dovoljno iskustva i kvaliteta da naprave dobar rezultat. Na osnovu prethodnog iskustva shvatili smo da je veoma bitno i zapravo prelomno, da im odgovorimo na fizičkom polju, da zaustavimo njihovo trčanje i izuzetno kvalitetan skok u napadu. To su segmenti zbog kojih smo izgubili prethodne utakmice sa njima. Mislim da će te dve stvari, pored nekih taktičkih zamisli, možda biti i najvažnije za utakmice koje su pred nama. Siguran sam da ćemo izaći jako motivisani i da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat", izjavio je Vladimir Jovanović, trener Mege.

Sa druge strane, Partizan duel dočekuje bez povređenog Treja Dreksela za kojeg je završena sezona, dok se u trenažni proces vraćaju Pejdž i Tomas.

"U utorak počinjemo seriju protiv tima koji ima dobru sezonu iza sebe, gde su se do poslednjih nekoliko kola borili za prva četiri mesta koja vode u plej-of ABA lige. U odnosu na tim koji je igrao tokom sezone, sada su se pojačali sa Simanićem i Milosavljevićem, a u ekipu se vratio i Novak, tako da igramo protiv rivala koji je veoma talentovan, atletičan, mlad i sa mnogo energije. Sa Milenkom Tepićem, Draganom Milosavljevićem i Borišom Simanićem, koji su u svojim karijerama osvajali ABA ligu, dobili su na iskustvu jer to su igrači koji znaju kako se igraju utakmice u plej-ofu", istakao je Aleksandar Matović, tener Partizana.

Podsetimo, u četvrtfinalnoj seriji Partizan je eliminisao Mladost iz Zemuna, dok je Mega bila bolja od Vojvodine. Kao i na prethodnom koraku za plasman u sledeću fazu potrebne su dve pobede, a revanš je zakazan za četvrtak u Hali sportova "Ranko Žeravica".



tagovi

Vladimir JovanovićAleksandar Matović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara