""
""

Pogled na tabelu ACB: Tenerife na vrhu! Senzacija - fenjeraš slomio Baskoniju!

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.03.17. | 15:55

Od srpskih igrača jedino su Musli i Bogdanović imali zapaženije učinke...

Kakva predigra za novi košarkaški El klasiko i sudar Reala i Barselone u Madridu! Fenjeraš slomio evroligaša, Andora ne prestaje da posrće, a Unikaha pokušava da popravi završnu poziciju pred start plej-ofa.

Izabrane vesti

Manresa je napravila apsolutno najveće iznenađenje ovog vikenda u Španiji. Mali katalonski klub će i posle senzacionalnog trijumfa nad Baskonijom rezultatom 87:82 ostati na začelju tabele, ali će gornjem domu ozbiljno pomrsiti račune.

Fenjeraš ACB lige je do pobede vodio tandem Pere Tomas - Luis Kosta sa zajedničkih 28 poena, odnosno po 14 obojica. Iako rezultat možda ne daje takvu sliku, Manresa je do trijumfa stigla bez previše muke. Aleksandar Cvetković je za nešto manje od 11 minuta pribeležio 11 koševa, dok Petar Aranitović nije ulazio na parket. 

Domaćin je imao čak i 17 poena viška (77:60) na ulasku u poslednja četiri minuta utakmice. Baskonija, oslabljena neigranjem Andree Barnjanija, pokušala je da se izdigne i vrati u život, ali bilo je prekasno.

Na sve to, gotovo svi vodeći igrači Baskonije nisu imali svoj dan, a listu strelaca predvodio je Tornike Šengelija s 12 koševa, dok je Šejn Larkin imao tek šest poena (1/10 iz igre). 

Dok se Baskonija ozbiljno obrukala, košarkaši Tenerifa nastavljaju da oduševljaju igrama širom Iberijskog poluostrva. Posle lakog trijumfa nad Realom, potom i ubedljive pobede nad Paokom, ekipa s Kanarskih ostrva ubeležila je novu recku i to na gostovanju Estudijantesu u Madridu - 82:63.

Bio je to treći uzastopni ligaški trijumf Tenerifa, ali i četvrti u nizu u domu Studenata.

Najprijatnije iznenađenje španskog prvenstva do pobede je vodio Tarik Kirksaj sa 16 poena, te sedam skokova, dok su Fran Vaskez i Jorgos Bogris dodali po 12 koševa.

Tenerife su do ubedljive pobede stigle zahvaljujući odličnim procentima šuta iz igre (12/26 za tri, 22/40 za dva), na šta Estudijantes nije imao spreman odgovor. Tačnije, samo je Edvin Džekson bio na visini zadatka sa 13 koševa.

Bez obzira na ishod El Klasika, Tenerife će ostati na vrhu ACB lige.

Unikaha je teškom mukom savladala Huventud rezultatom 77:74, a srpski igrači imali su solidan učinak. Dejan Musli je meč završio s 11, a Nemanja Nedović s osam poena. Na drugoj strani Luka Bogdanović ubeležio je 14 koševa. 

Gran Kanarija je bez problema slavila u domu Betisa rezultatom 89:70, a predvodnik gostiju s Kanarskih ostrva bio je Kajl Kjurik s 14 poena. U domaćim redovima najefikasniji bio je Trent Loket s 18 poena. Nikola Radičević imao je osam koševa i tri asistencije, dok Stefan Milošević za nešto više od 18 minuta nije imao bitniji učinak. Debitovao je i Aleksandar Marelja, a za pet i po minuta na terenu nije se istakao. 

ACB LIGA - 24. kolo

Subota:

Valensija - Fuenlabrada 101:86
/Sato 20 - Popović 18/

Saragosa - Obradoiro 85:59
/Bencing 20 - Pustovij 17/

Nedelja:

Mursija - Andora 77:53
/Kampaco 15 - Šermadini 12/

Estudijantes - Tenerife 63:82
/Džekson 13 - Kirksaj 16/

Betis - Gran Kanarija 70:89
/Loket 18 - Kjurik 14/

Manresa - Baskonija 87:82
/Tomas 14 - Šengelija 12/

Unikaha - Huventud 77:74
/Fog 12 - Bogdanović 14/

18.00 Real Madrid - Barselona

(FOTO: MN Press)


tagovi

Strahinja MiloševićNikola RadičevićNemanja NedovićIberostar TenerifeGran KanarijaENDESA ligaDejan MusliAleksandar MareljaACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara