Kris Pol i Devin Buker (Foto: AFP)
Kris Pol i Devin Buker (Foto: AFP)

Point God i Buker okrenuli Mavse i učvrstili lidersku poziciju, Dončićev flert sa kvadripl dablom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.01.22. | 04:23

Slovenac ubacio 28 poena uz po osam skokova i asistencija, ali i isto toliko izgubljenih lopti

Dočekao je Dalas ekipu Finiksa posle četiri vezane pobede. Sa istim nizom su Sansi stigli u Teksas, pa je bilo jasno da će neko morati da se oprosti od serije dobrih rezultata. Iako su Mavsi vodili većim delom susreta, imali i devet poena viška sredinom odlučujuće deonice, sastav iz Arizone je stigao do preokreta i trijumfa kojim se obezbedio na čelu zapadne konferencije - 109:101.

Ekipa koja je minule sezone stigla na korak do šampionske titule, igra sjajno i ove sezone. Upisala je 35. pobedu u sezoni i jedina je sa jednocifrenim brojem poraza. Sa najboljim učinkom u ligi je jasno na vrhu Zapada, sa tri pobede više od Golden Stejta. Dalas je popravio formu, ali večeras nije imao rešenja za neverovatnog Krisa Pola, ali i sjajnog Devina Bukera, koji su uz pomoć tihog heroja Bismaka Bijomba rešili pitanje pobednika u Teksasu.

Izabrane vesti

Pol i u 37. godini nastavlja da opravdava nadimak Point God (u slobodnom prevodu - Bog među plejmejkerima). Dokazuje da se godine za njega samo broj i nastavlja da dominira na oba kraja parketa. Večeras je upisao 20 poena uz samo 14 upućenih šuteva iz igre (6/8 za dva, 2/6 za tri i 2/2 sa linije penala) i 11 asistencija - bez ijedne izgubljene lopte. Igrač je sa najviše takvih nastupa u ligi, kako je po četvrti put upisao dvocifren broj završnih dodavanja, a da nijednom nije "prodao" posed.

Buker standardno dobar sa 28 poena, uprkos činjenici da je pogodio samo jednu trojku, a u finišu je važan doprinos dao i iskusni centar Bijombo, koji je bio veoma aktivan na ofanzivnom skoku, a uposlednja tri minuta je ubacio šest od ukupno devet postignutih poena.

Sa druge strane Dončić je došao do sezonskog proseka, čak ga i premašio kad su u pitanju poeni (25,1). Brojao je do 28 uz po osam asistencija i skokova (prosečno dosad beležio 8,8 uhvaćenih lopti i 8,7 završnih dodavanja). Nije ipak uspeo da doprinese u ključnim trenucima, a pritom je u osam navrata izgubio loptu (čitav Finiks u samo sedam). Ne može da se pohvali ni dobrim procentima - 7/14 za dva i 2/9 za tri, uz 8/11 sa linije penala. Ispratili su ga Džejlen Branson sa 19, kao i Kristaps Porzingis sa 18 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Dalas je dobio uvodne dve deonice i na veliki odmor otišao sa osam poena viška. U trećem kvartalu je imao i dvocifrenu prednost (+12), pa je i u poslednjoj deonici dugo bio u vođstvo, bio devet poena u suficitu sredinom četvrtine - nije bilo dovoljno. U poslednjih šest minuta domaćin je postigao svega šest poena, Finiks za to vreme ubacio 22.

U istom terminu snage su odmerili i Njujork Niksi i Nju Orleans, a Pelikansi su daleko lakše od očekivanog stigli do trijumfa u Medison Skver Gardenu. Na kraju 102:91 za ekipu Vilija Grina, koja je u jednom trenutku imala i 25 poena prednosti.

Sastav iz Luizijane je do 17 pobede u sezoni (28 poraza) predvodio Jonas Valančijunas sa dabl-dabl učinkom - 18 poena i 10 skokova. Ispratili su ga Džoš Hart sa 17 poena, kao i Brendon Ingram i Devonte Grejem sa po 15. Mladi Hose Alvarado je ubacio 13 poena i tako postavio rekord karijere (od letos član Pelinkansa, mahom vreme provodio u Razvojnoj ligi). U redovima ekipe iz Velike jabuke istakao se centar Mičel Robinson sa 17 poena i 15 uhvaćenih lopti, a isti košgeterski učinak imao je i Er Džej Beret. Totalno je podbacio Džulijus Rendl, koji je za 29 minuta postigao četiri poena uz 11 odsto šuta iz igre.

NBA

Petak

Dalas - Finiks 101:109

/Dončić 28 - Buker 28/

Njujork - Nju Orleans 91:102

/Beret, Robinson 17 - Valančijunas 18/

Golden Stejt - Indijana U TOKU



tagovi

Finiks SansDalas MaveriksKris PolDevin BukerLuka Dončić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara