Fakundo Kampaco (©Starsport)
Fakundo Kampaco (©Starsport)

Poklonite se mađioničaru! Barsa će sanjati Kampaca, Malagom odzvanjalo MVP (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.02.24. | 20:34

U košmarima Katalonaca javljaće se i Poarje, Jabusele, balkanski duo Hezonja i Musa…

Stari lisci Serhio Ljulj, Serhio Ćaćo Rodriges i Rudi Fernandes su vratili titulu prvaka Evrope u Madrid, dali su još poneki argument zagovornicima teze da bez starca nema udarca. Majstorstvo u njima nije presušilo s godinama. Ali, i pored toga što su sezonu izgurali i povukli kada je bilo najpotrebnije, mnogi su – neko će reći i opravdano – sumnjali da li je Realova politika dobra, da li je dovoljno da tokom leta potpiše samo Fakundo Kampaco da bi se uspeli ponovili. Na stranu to koliki je majstor, jer ne treba smetnuti sa uma da su španski veterani sada godinu dana stariji. Odgovor je – jeste. I te kako!

Ništa više nije potrebno nego pogledati stanje u Španiji i u Evroligi, a celu priču da je sposoban da ekipi da novu dimenziju i bude garant trofeja potvrdio je u finalu Kupa kralja. Barselona će sanjati Fakunda Kampaca, sve što može jeste da se pokloni mađioničaru. Lek nije imala za argentinskog virtuoza. Los Blankosi su plesali kako je on dirigovao, igrali su kako je on želeo. A, katalonski klub se povijao i primao udarce. Bacio je navijače Kraljevskog kluba u trans, Malagom i dvoranom Hose Marija Martin Karpena odzvanjalo je MVP u poslednjim napadima, kada je već bilo jasno da trofej ide u špansku prestonicu – 96:85.

Izabrane vesti

Kao što je bilo skeptika – doduše, ne previše – da li je Real Madridu potrebno osveženje, da li mu je potrebna obimnija rekonstrukcija, još više je bilo onih koji su sumnjali da je Ćus Mateo dobar odabir za trenera na duge staze. Prognoze ni izbliza nisu bile onakvim kakvi su rezultati Kraljevskog kluba. Do te 2022. godine je očigledno dobro ispekao zanat uz Pabla Lasa, pokupio fazone i fore, pa je tako samo u tekućoj sezoni Barselonu potukao u bici za Superkup, u ACB ligi, u Evroligi i velikom finalu Kupa kralja.

Za sada ide sve kao po loju za Madriđane, a tako je bilo i u dvorani Hose Marija Martin Karpena. Ponajviše zbog nadahnutosti i inspirisanosti Fakunda Kampaca. Radio je Argentinac šta je hteo. Čas je bilko lopte u njegovim rukama, čas je igrači katalonskog kluba nisu videli. Tražili su je na sve strane, a već je bilo kasno. Spajao je saigrače sa košem, podvaljivao lopte, povremeno i sve sam odrađivao. Moglo se čuti olé, bilo je uzdaha, gromoglasnih aplauza…

Fakundo Kampaco bio je ta razlika između Real Madrida i Barselone, taj tas na vagi koji je prevalio na stranu Kraljevskog kluba. Gotovo da nije napuštao teren, nije imao ni razlog Ćus Mateo da ga vadi. Leteo je po terenu, bio željan lopte, vukao je odmerene poteze i za 33 minuta upisao 18 poena, ukrao pet lopti i podelio šest asistencija. Neke od njih su bile čarobne.

Ali, danas je bio onaj dan kada još bolje pogađa sa velike razdaljine, kada ubacuje trojke van balansa.

Izbacivao je iz takta igrače Barselone, a ove noći im se u košmarima neće javljati samo Argentinac, nego i Vensan Poarje i Geršon Jabusele. Pa, i balkanski duo Mario Hezonja i Džanan Musa. Nadovezali su se na Tango Argentino omalenog plejmejkera i Gabrijela Deka, koji je ubacio 13 poena. Svi su bili dvocifreni.

Vensan Poarje je prikucao Barselonu, bez promašaja je bio za dva – 7/7. Zbirno 17 poena i osam skokova; Džanan Musa i Geršon Jabusele po 15 poena, a Mario Hezonja 12. Udruženim snagama prelomili su utakmicu, a šlag na torti bila je trojka Fakunda Kampaca na 19 sekundi pre kraja nakon koje je odzvanjalo: MVP, MVP, MVP! Kao i: Viva Madrid!

Džabari Parker je postigao poslednji koš na meču i tako pretekao argentinskog organizatora igre. Došao je do učinka od 19 poena. Pratio ga je Tomaš Satoranski sa 15 i Jan Veseli sa 14. Ostatak tima nije bio tako produktivan. Nikola Kalinić je u finalu dao jednu trojku. I to je bilo sve.

FINALE KUPA KRALJA:

Nedelja

Real Madrid – Barselona 96:86

/Kampaco 18 – Parker 19/




tagovi

Fakundo KampacoKup kralja u košarciKK Real MadridKK BarselonaGeršon JabuseleVensan PoarijeGabrijel DekMario HezonjaDžanan MusaNikola KalinićDžabari ParkerJan VeseliTomas Satoranski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara