Aleksej Pokuševski (©AFP)
Aleksej Pokuševski (©AFP)

Pokuševski ide kod Micića u Šarlot!

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.02.24. | 21:49

Javlja Adrijan Vojnarovski…

Ostao je pre četiri dana Aleksej Pokuševski bez angažmana, ali neće dugo biti na birou. Pred potpisom je za novi klub, i to ni manje ni više za – Šarlot! Adrijan Vojnarovski, novinar ESPN-a, javlja da je srpsko krilo pred potpisom za novi klub.

Prethodnog petka je Aleksej Pokuševski završio sa Oklahoma Siti Tanderima, stavljena je tačka na četvorogodišnje pogvlje. Spekulisalo se da bi mogao da krene preko Atlantika, da se vrati u Evropu, međutim, stiže kod Vasilija Micića.

Izabrane vesti

U samo dve sedmice dva srpska košarkaša napustila su Oklahomu. Prvu je Vasilije Micić trejdovan u Šarlot Hornetse, u velikom paketu koji je uključivao transfer Gordona Hejvorda u Tandere, kao i Davisa Bertansa u kontra smeru. Da bi u istom smeru krenuo i Aleksej Pokuševski, ali kao slobodan agent.

Krilo koje je karijeru počelo da gradi u Olimpijakosu imalo je mizernu minutažu u Oklahomi ove godine. Poslednji meč za Tandere srpski košarkaš odigrao je 10. februara, sve je ukazivalo na to da će doći do rastanka sa klubom za koji je odigrao 150 utakmica u najjačoj ligi sveta. Tako je i bilo. I odlučio je da krene Micićevim putem.

Srpskom plejmejkeru prijala je selidba u Šarlot, procvetao je od promene tima. U Oklahomi je bio na margini, drugačija je priča u Hornetsima. Odmah po dolasku u grad u Severnoj Karolini imao je zapažen učinak – 18 poena i devet skokova u pobedi nad Memfisom. Dvocifren je bio i protiv Atlante, Golden Stejta i Portlanda. Zasigurno se i Aleksej Pokuševski nada da će u Šarlotu naći mesto pod suncem i da će ga ono jače grejati no što je to bio slučaj u Oklahomi.

Alekseja Pokuševskog je Memfis izabrao kao 17. pika na draftu 2017. godine, ali je tri dana kasnije trejdovan u Tandere. Imao je dobar početak, bio je najmlađi košarkaš u NBA ligi u ruki sezoni, međutim, kola su krenula nizbrdo posle preloma tibije. Sve se promenilo, pao je u drugi i kada će doći do razlaza sa Oklahomom bilo je pitanje trenutka.

U onome što je naumio, posle odlaska iz Tandera, uspeo je. Ostaće u najjačoj ligi na svetu, što mu je bio prioritet. Možda i proigrati u Šarlotu kao Vasilije Micić.


tagovi

Šarlot HornetsAleksej PokuševskiNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara