Aleksej Pokuševski (AFP)
Aleksej Pokuševski (AFP)

Pokuševski ponovo u Razvojnoj ligi

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.12.21. | 09:37

Trener Tandera Mark Degnolt ne smatra da je ovaj potez tima degradiranje Srbina

Nije se posrećilo Alekseju Pokuševskom prvi deo aktuelne sezone. Na 26 utakmica prosečno je zabeležio 4,5 poena, 4,31 skok i 1,23 asistencije za 14,8 minuta. Te brojke su gotovo značajno manje nego prethodne sezone (8,16 poena, 4,71 skok, 2,16 asistencija za 24,2 minuta), pa je kako je rekao izvršni potpredsednik i generalni menadžer Tandera Sem Presti, tim odlučio da ga, uz Tea Maledona i Ajzeju Robija pošalje u Oklahoma Siti Blu, svoju filijalu u Razvojnoj ligi.

Izabrane vesti

"Rekao bih svima: Ako želite da uživate u ovim igračima tokom dužeg vremenskog perioda, prihvatite dosadu razvojnog procesa za koji je potrebno vreme. Taj program (Razvojna liga) je još jedna prilika i razvojna platforma, a nije degradiranje niti mesto gde ćemo samo da prosledimo momke koji ne igraju", kazao je trener Tandera Mark Degnolt.

Konkretno se osvrnuo i na stepen razvoja srpskog internacionalca koji će drugi put u NBA karijeri biti deo razvojnog procesa Tandera. U martu se iz Razvojne lige vratio bolji, brži, jači i precizniji, što je pokazao u završnici prošle sezone.

"Sada je u poptuno drugoj poziciji nego prošle sezone. Nesumnjivo je bolji igrač. Mislim da je ono što je pre svega uradio sa svojim telom potpuno drugačije nego prošle godine. Mnogo je izdržljiviji. Što se tiče njegove uloge i načina na koji ga koristimo… otprilike je u istoj ulozi kao u ovo doba prošle godine. Radi se o tome da budete efikasniji i uticajniji u toj ulozi. I mislim da je to uradio."

Malo ko je zapazio da je Pokuševski značajno smanjio broj izgubljenih lopti, da je bez obzira na smanjene statitsičke brojke daleko konkretniji u napadu.

"Biti deo tima i timskog sistema znači biti predvidiv za saigrače koji moraju da znaju šta ćeš da uradiš, a mislim da je Pokuševski mnogo više na pravom putu u tom segmentu", dodao je Degnolt.


tagovi

Mark DegnoltAleksej PokuševskiOklahoma Siti TanderNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara