Aleksej Pokuševski u društvu ostatka ekipe Srbije (© MN Press)
Aleksej Pokuševski u društvu ostatka ekipe Srbije (© MN Press)

Pokuševski za Mozzart Sport: Naježio sam se gledajući Jokića i Janisa, nadam se da ću uskoro obući dres Srbije

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.08.22. | 09:00

Mladi as Oklahome je oduševljeno pratio dešavanja iz Arene

Jedan od momaka koji bi definitivno pomogao Srbiji u svim izazovima je talentovani Aleksej Pokuševski. Igrač Oklahome ipak nije dobio dozvolu kluba da obuče ovog leta dres sa nacionalnim grbom, ali je zato u nekoliko navrata posetio trening čete Svetislava Pešića, a sinoć na spektakularnom meču protiv Grčke u prepunoj Areni sedeo je odmah pored klupe igrača Srbije odakle je emotivno reagovao na svaku situaciju na parketu.

Izabrane vesti

"Naježio sam se gledajući utakmicu, neverovatno je. Nadam se da ću i ja uskoro obući dres Srbije", kao iz topa je rekao Pokuševski za Mozzart Sport.

Mladi as Oklahome nije ostao ravnodušan, kao i svi na tribinama, na partije Nikole Jokića sa jedne i Janisa Adetokunba sa druge strane.

"Stvarno je privilegija gledati ih, neverovatni su igrači. Naravno i čitavi timovi su sjajni, neverovatno će biti Evropsko prvenstvo".

Bez okolišanja je otkrio plan za budućnost kada su nastupi za Srbiju u pitanju.

"Iskreno se nadam da ću uskoro zaigrati za Srbiju. Nije se desilo ovog leta, ali cilj je da budem uz reprezentaciju u budućnosti".

Oklahoma je želela Pokuševskog u Sjedinjenim Američkim Državama tokom leta gde se spremao za svoju treću NBA sezonu.

"Proveo sam čitavo leto radno, trenirao i u Srbiji i u Oklahomi. Imao sam plan rada koji sam poštovao".

Glavna vest u Oklagomi je povreda nove nade ekipe - drugog pika Četa Holmgrena koji je već završio sezonu koja nije ni počela zbog povrede ligamenata stopala.

"Zaista mi je žao, stvarno loša vest za nas, ali on je mlad momak, pravi je radnik i mislim da će se uspešno oporaviti od svega i pokazati zbog čega je drugi pik na draftu", završava Pokuševski razgovor za naš portal.


tagovi

Aleksej PokuševskiNBA ligakošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara