""
""

Poljska ima 2:0, Rusija kandidat za razočaranje Evrobasketa!

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.09.15. | 17:06

Rusi opet nisu izdržali i u velikoj su opasnosti da ne prođu grupu

Uvek je bitno i važno kada jedni prekoputa drugih stoje Rusi i Poljaci. Zato je i današnji okršaj ljutih rivala na Evrobasketu bio više od igre. Na kraju slave Poljaci koji su dočekali prvu pobedu u istoriji protiv Rusije - 82:79.

Izabrane vesti

Vremena su se očigledno promenila, Poljska je sve ozbiljnija reprezentacija dok Rusi nastavljaju trend pada posle one čuvene titule u Madriudu. Sve su lošiji i lošiji. Ozbiljan su kandidat da budu najveće razočaranje turnira. Iako nisu među favoritima, očekivalo se da pobede makar jednu od prve dve utakmice. Međutim, kao i juče protiv Izraela, tako su i danas Baćuške igrale samo jedno poluvreme i prokockale solidnu prednost.  Na kraju su uhvatili priključak, ali bilo je prekasno…

Rusi su u prvom poluvremenu imali sedam poena prednosti (28:21), sjajan je kio krilni centar Zubkov i delovalo je da će Pašutinovi momci nadoknaditi ono što su prokockali protiv Izraela. Ipak, Poljaci su do poluvremena vratili utakmicu u egal i otišli na veliki odmor vođstvom od dva poena.

Slično kao protiv Izraela, tako se igra Rusa i danas raspala u trećoj četvrtini. Poljaci su stigli do devet poena prednosti, Marćin Gortat e zaključao reket, a sjajno krilo Vačinski rešetao sa distance i zatrpavao koš Rusije. Minut pre kraja su Poljaci imali osam ppoena prednosti, ali su Rusi uspeli da se vrate u igru zahvaljujući trojki Hvostova i slobodnim bacanjima Fridzona. Ipak, Vačinski je bio nepoigrešiv sa linije penala i overio je pobedu svog tima.

Poljaci imaju 2:0 i jednom nogom su u osmini finala, Rusi su bez pobede posle dva meča i u velikoj su opasnosi da takmičenje završe već posle grupne faze. Vačinski je meč završio sa 23 poena, Gortat sa 18 i šest skokova, dvocifren je bio i Ponitka sa 10 poena. Kod Rusa je jedini prelaznu ocenu zaslužio Zubkov koji je upisao 21 poen. 

GRUPA A - REZULTATI:

Rusija - Poljska 79:82 (22:19, 18:23, 16:18, 23:22)

17.30 Finska - Izrael
21.00 BiH - Francuska

TABELA: Poljska 4, Francuska 2, Izrael 2, Rusija 2, BiH 1, Finska 1.

(FOTO: Action images)


tagovi

košarkaška reprezentacija Rusijekošarkaška reprezentacija PoljskeEvrobasket 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara