Šarunas Jasikevičijus (MN press)
Šarunas Jasikevičijus (MN press)

Poluprazne dvorane u plej-ofu Evrolige: Ne možemo protiv fudbala na ovakav način

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.04.22. | 09:52

"Način života u Barseloni i Italiji je sličan, početak plej-of utakmice u 19 časova nema smisla. Televizija sve režira. Možda je to posledica života u fudbalskim zemljama", kaže trener Barselone

Glatko je Barselona, prvi favorit za osvajanje Evrolige, izgubio od Bajerna (75:90) u drugoj utakmici plej-ofa Evrolige, ali, više od poraza trenera Katalonaca Šarunasa Jasikevičijusa boli skromna poseta ne samo na ovoj (6.273 gledalaca), već i u prvoj epizodi četvrtfinalne serije (6.032), te gotovo nikakvo interesovanje medija s lica mesta, jer je tek nekoliko novinara u pres sali ispratilo obraćanje javosti litvanskog stručnjaka.

A samo nekoliko dana ranije na Kamp Nou je u duelu Barselone sa Kadizom bilo 57.495 gledalaca iako su Katalonci odavno izgubili šanse za osvajanje titule fudbalskog šampiona Španije. Pa iako je Jasikevičijus zahvalan svim navijačima koji bodre Barsu - a nije baš da ih nema - ne može da ne primeti da u fudbalskim zemljama košarka ne stoji dobro.

Izabrane vesti

"Iskreno, ove godine ne možemo da se žalimo na pažnju. Uprkos trenutnoj slici, naše utakmice dobijaju značajnu pažnju. Proteklih meseci naša dvorana (kapacitet 7.585 gledalaca) obično je bila prepuna. Navijači se vraćaju posle pandemije. Zaista ne možemo da se požalimo na pažnju i podršku. Rekao bih da smo u jednoj od najboljih godina otkako sam u Barseloni. Navijači nas zaista podržavaju, posebno u teškim trenucima. Zaista smo srećni zbog njihove podrške. Ali to je istina. Stanje košarke u fudbalskim zemljama nije optimalno", rekao je Jasikevičijus.

Ništa lepša slika nije ni u Italiji. Prvi četvrtfinalni duel Olimpije i evropskog šampiona Anadolu Efesa gledalo je 6.980 ljudi, a drugi 8.900, što je daleko od kapaciteta Mediolanum foruma (12.700).

Razlog za slabu posetu u prvom meču leži u činjenici da se igrao u večeri kada su lokalni fudbalski ljubimci, Inter i Milano igrali drugi meč polufinala Kupa Italije (3:0), pa je zbog toga košarkaški duel morao da se pomeri za 19 časova, što nije pravo vreme. I madridski Viznik centar (kapacitet 17.453) bio je više prazan nego pun za vreme duela Reala i Makabija (7.634 gledalaca), dok je najbolja poseta u prva tri dana plej-ofa Evrolige bila na meču Olimpijakosa i Monaka (11.580) u Dvorani mira i prijateljstva koja takođe nije bila puna (kapacitet 14.940).

"Način života u Barseloni i Italiji je sličan. Početak plej-of utakmice u 19 časova za mene nema smisla. Naravno, televizija sve režira. Ali s obzirom na lokaciju Mediolanuma i znajući da mnogi ljudi završavaju posao oko 20 sati, ne izgleda logično... Ali, možda je to posledica života u fudbalskoj zemlji", dodao je Šaras koji je priveo kraju konferenciju za medije praktično bez novinara, ironičnim pitanjem: Nema više pitanja?


tagovi

Šarunas JasikevičijusEvroligaKK BarselonaKK Bajern MinhenOlimpija MilanoAnadolu Efes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara