""
""

POLUVREME: Kad je teško - Đenka!

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.01.14. | 20:02

Vrlo izjednačena igra oba tima posle 20 minuta, što garantuje pravu borbu u nastavku

Loš početak i nešto bolji završetak prvog poluvremena. Košarkaši Crvene zvezde posle 20 minuta utakmice sa Panioniosom imaju prednost od četiri poena i rezultat 39:35, koji garantuje vrlo zanimljiv nastavak utakmice. 

Posle jedne vrlo izjednačene partije jasno je da ni grčki klub nije došao u srpsku prestonicu sa podignutom belom zastavicom, već da protiv beogradskog kluba traži put koji bi ih vratio u trku za prolaz dalje. Aktuelnom rezultatu kumovala je činjenica da su gosti imali čak šest ofanzivnih skokova, posle kojih su mahom rešavali napade. 

Izabrane vesti

Tim sa Malog Kalemegdana je meč počeo sa samo deset igrača, pošto je Branko Lazić odsustvovao zbog povrede, a mladi Vojo Stojanović, koji je debitovao protiv Olimpije, nije prijavljen za takmičenje u Evrokupu. 

Od poznatih zvezdaša u prvom redu Pionira našli su se glumci Ivan Bekjarev i Bane Trifunović, kao i bivši fudbaler Vlada Stošić, kojem su Delije skandirale ime. Navijači su razvili i transparent podrške treneru Aci Petroviću, koji vodi borbu sa teškom bolešću.

Crveno-beli su vrlo slabo ušli u meč. Gosti su zahvaljujući trojkama Lengforda, Kartera i Batisa, ali i poenima Mekoluma vrlo brzo poveli sa 9:15. Anemičnu i bezidejnu igru domaćina na samom startu donekle je ublažio ulazak Dženkinsa, koji je sa četiri brza poena umanjio zaostatak - 13:17. 

Gotovo puna tri minuta trajao je rezultatski post na obe strane. Gosti su u međuvremenu preko raspoloženog Lengforda poveli sa šest poena, da bi Nelson u samom finišu deonice svojom prvom trojkom na meču Zvezdu rezultatski potpuno vratio u meč - 16:19. 

Beograđani su na samom startu drugog poluvremena uspeli da potpuno anuliraju prednost rivala preko Katića i Radenovića, ali su i dalje imali velikih problema sa organizacijom napada, što je i te kako bilo primetno.

Ipak, gosti su imali rešenje za odbranu rivala - u otvorenim šutevima za tri poena. Batos je svojom drugom trojkom vratio Panionios u vođstvo (20:23), ali je Blažič već u sledećem napadu košem i bacanjem vratio stvari na nulu. Slovenački reprezentativac je nastavio svoju seriju poena, a sa linije slobodnih bacanja doveo je Zvezdu u prvu prednost još od samog starta utakmice - 25:24.

Crveno-beli su prednost imali sve do samog kraja prvog poluvremena, ali su gosti sve vreme bili tu negde... Karter je svojom novom trojkom na kratko preokrenuo na 34:35, ali su Dragićević i Dženkins brzim realizacijama napada doneli svom timu prednost - 39:35.

Dženkins je najefikasniji igrač sa 11 poena, dok je devet ubacio Blažič. Na drugoj strani osam je ubacio Lengford, sedam Batis.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaKK PanioniosEvrokupFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara