Kris Pol i Lebron Džejms (©AFP)
Kris Pol i Lebron Džejms (©AFP)

Pomeranja na večnim listama NBA lige: Kris Pol treći asistent, Lebron grabi ka Top 10 kradljivaca

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.11.21. | 06:16

Veterani u centru pažnje

Dodavanjem iza leđa za Devina Bukera koji je pogodio trojku, Kris Pol se izjednačio sa Stivom Nešom na večitoj listi najboljih asistenata NBA lige.

Izabrane vesti

— NBA (@NBA) November 3, 2021

Kako je u toku bila tek prva četvrtina duela sa Nju Orleansom, sjajni bek Finiksa se brzo i osamio na trećem mestu. Po svemu sudeći, tu će i ostati jer mu drugoplasirani Džejson Kid (u tom trenutku) beži ogromnih 1.755 asistencija, dok je na prvom mestu neprikosnoven čuveni Jutin plej s kraja 20. i početka 21. veka, Džon Stokton, koji je tokom karijere upisao neverovatnih 15.806 dodavanja za poene saigrača. Uglavnom Karla Melouna i Brajan Rasela.

Još jedan 36-godišnjak je ove noći napredovao na listi najboljih. Lebron Džejms i sam drži mnoge rekorde, ali kada je reč o ukradenim loptama, košarkaš Los Anđeles Lejkersa u meču sa Hjustonom napravio je pomak ka mestu među deset najboljih.

Trenutno je na 12. poziciji, pošto je iza sebe ostavio Mukija Blejloka, a uskoro bi mogao i Karla Melouna. Do kraja sezone verovatno će uspeti da pretekne i Alvina Robertsona koji je na desetom mestu sa 2.112 ukradenih lopti tokom karijere.

Ovakvi podaci su i očekivani, imajući u vidu da je Kris Pol četiri sezone završavao kao najbolji asistent NBA lige, dok je Lebron Džejms pet puta bio u najboljoj defanzivnoj petorci lige.

Očigledno izuzetno motivisan da razigrava saigrače, Pol je pobedi Finiksa nad Nju Orleansom doprineo sa čak 18 asistencija, a ubacio je 14 poena i imao sedam skokova. Njegova proigravanja najviše su prijala Mikelu Bridžisu koji je meč završio s 22 poena. Jedan više u protivničkom timu ubacio je Litvanac Jonas Valančijunas.

Sansi su upisali drugu vezanu pobedu pred svojim navijačima pa sada imaju skor 3/3, dok su Pelikansi među timovima koji su najlošije započeli sezonu. Imaju samo jednu pobedu i čak sedam poraza.

Potpua suprotnost je Juta, koja je poput prošle, sajajno započela i ovu takmičarsku godinu. Džezeri su kao domaćini pobedili Sakramento 119:113, pa sa 6/1 predvode Zapadnu konferenciju.

Donovan Mičel je ubacio 36 poena za 32 minuta, uz osam skokova i šest asistencija. Odličan je bio i Majk Konli sa 30 poena, dok je Bojan Bogdanović dodao 20. Sakramento je predvodio Herison Barns sa 23 poena i šest skokova.

Lejkersi su u Los Anđelesu savladali Hjuston 119:117 i trećom uzastopnom pobedom, a četvrtom u poslednjih pet mečeva probili se na treće mesto Zapadne konferencij. Roketsi su pretrpeli četvrti uzastopni, ukupno šesti poraz ove sezone. Po drugi put u tri dana savladali su ih Lejkersi.

Iako su gosti u trećoj četvrtini stigli do dvocifrene prednosti, Lebron Džejms i saigrači nisu se predali. Uspeli su da izjednače uoči poslednje deonice, a onda i sami da steknu "plus 10" (116:106). Bilo je tada jasno da će upisati pobedu.

Obe ekipe imale su po trojicu igrača s preko 20 poena, ali su ih domaćini bolje rasporedili. Trojica najefikasnijih igrača meča su iz redova Lejkersa (Džejms 30p i 10sk, Entoni Dejvis 27p i 9sk i Rasel Vestbruk 27p, 9sk i 7as), a za njima su ostali Hjustonovi Kristijan Vud (26p, 16sk), Džejlen Grin (24p) i Džejšon Tejt (20p).

Što se tiče Lebronovih ukradenih lopti, imao ih je dve u ovom meču, a Karlu Melounu će pokušati da se dodatno približi protiv Oklahome.

NBA - REZULTATI

Detroit - Milvoki 89:117

/Grent 21 - J. Adetokunbo 28/

Dalas - Majami 110:125

/Dončić 33 - Hiro 25/

Juta - Sakramento 119:113

/Mičel 36 - Barns 23/

Finiks - Nju Orleans 112:100

/Bridžis 22 - Valančijunas 23/

L.A. Lejkers - Hjuston 119:117

/Džejms 28 - Grin 24/



tagovi

Kris PolLebron DžejmsNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara