Mateuš Ponitka (©Starsport)
Mateuš Ponitka (©Starsport)

Ponitka: Dozvolili smo da svako pomisli da može da nas pobedi u našoj dvorani

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.11.23. | 18:11

"To moramo da prekinemo", poručuje Poljak iz redova Partizan Mozzart Beta

U okviru 9. kola ABA lige, košarkaši Partizana dočekaće Borac u svojevrsnom "Mozzart derbiju" (ponedeljak, 20.00). Crno-beli utakmicu dočekuju sa učinkom 5-3 i više nemaju prava na grešku u regionalnom takmičenju.

S druge strane, Borac Mozzart je vezao dva trijumfa i sa vrlo dobrih 4-4, i u pozitivnom raspoloženju, dolazi u Štark Arenu na megdan braniocu titule.

Izabrane vesti

Crno-beli su, računajući i Evroligu, izgubili četiri od pet poslednjih utakmica i zato prvotimac Mateuš Ponitka ističe koliko je bitno da se ostvari pobeda protiv ekipe iz Čačka.

"Definitivno agresivan tim, doći će i igrati fizički na visokom nivou, sa puno kontakta. Nažalost, dozvolili smo da svako pomisli da može da dođe i da nas pobedi u našoj dvorani. To moramo da prekinemo, moramo da budemo čvršći, da igramo bolje, jače, i da odbranimo naš teren. Moramo konačno da kliknemo i počnemo da pobeđujemo. Tako da će sutra biti veoma teška utakmica za nas, moramo da ostanemo jaki, igramo timski, i da pomognemo jedni drugima pri svakom posedu”, naglasio je Ponitka.

Ponedeljak, 20.00: (1,85) Partizan Mozzart Bet (hendikep -18,5) Borac Mozzart (1,85)

Željko Obradović ističe da će njegovi izabranici morati da odgovore na brzinu ekipe Dejana Mijatovića.

"Igramo protiv tima koji igra izuzeto brzu košarku. Promenili su ekipu i način igre u odnosu na prošlu godinu. Tim koji igra u tranziciji, imaju veoma, veoma pokretne i brze igrače i to je prva stvar o kojoj treba da vodimo računa. Da ne dozvolimo da postižu lake poene u tranziciji. Odgledali smo mnogo utakmica, i ponavljam jos jednom, to je najveći problem koji sam postavio pred utakmicu, naša reakcija na njihovu brzinu, i na taj način kako igraju”, istakao je šef struke Partizan Mozzart Beta.

Borac je u proteklih nekoliko sezona umeo da iznenadi crno-bele, savladao ih je po jednom kod kuće i na strani, a Partizan ima bilans 4-2 u međusobnim okršajima, u okviru ABA lige.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetBorac MozzartMateuš PonitkaŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara