Printezis je prelomio
Printezis je prelomio

Ponovo Printezis!

Vreme čitanja: 4min | čet. 10.12.20. | 21:05

Isto kao pre tri godine...

Crvena zvezda upala je u negativnu seriju rezultata i ona je sve duža. Iako je imala 16 poena prednosti u prvoj četvrtini, na kraju je poražena od Olimpijakosa u Beogradu s u okviru 13. kola Evrolige s 79:81 posle pobedonosnog koša Jorgosa Printezisa. Ukupno gledano, ovo je peti poraz Zvezde na poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima. Nije dobro... Moraće nešto crveno-beli da menjaju. Pali su ponovo u poslednjem minutu, u poslednjem napadu. I opet je dželat bio Printezis, isto kao pre tri godine. Hoće ga ovi šutevi i koševi u poslednjim sekundama.

Sve se rešavalo u poslednjim minutima gde se igralo koš za koš uz svakojake sudijske odluke. U poslednjih 60 sekundi ušlo se sa prednošću Zvezde od dva poena posle poena O´Brajanta, a onda je Davidovac dobio faul u napadu, a Printezis izjednačio. Potom je Volden promašio trojku, a Obradović naredio da se pravi faul na osam sekundi pre kraja.

Izabrane vesti

Spanulis je pogodio jedno bacanje, a potom O´Brajant takođe jedno za 79:79. A onda je Printezis dao koš uz faul. I tu je bio kraj. Slično kao kada je dao koš za pobedu protiv Zvezde u martu 2017. godine. Isto kao što je dao za osvajanje Evrolige.

Mada, mora se reći da je Zvezda u toj akciji večeras prethodno tražila faul u napadu. Generalno je bilo dosta povika na suđenje.

Bila je to čudna utakmica koju je Zvezda drastično bolje počela, imala 30:16 u prvoj deonici, ali je onda Olimpijakos mic po mic, poenima Spanulisa, Herisona, Slukasa i Larencakisa uspevao da topi tu prednost i da dođe u situaciju da se meč lomi u neizvesnoj završnici. A, kada je tako - sve je moguće. Posebno kada je Printezis na terenu.

Najefikasniji kod Zvezde bili su Obrajant sa 16 i Volden i Lojd sa po 13. Kod Olimpijakosa je Printezis dao najviše - 16. Spanulis je dodao 14, a Slukas i Herison po 12.

Nije mogao Obradović da računa večeras na Tejlora Ročestija kome je istekao ugovor, niti na Lengstona Hola koji je povređen. Sa druge strane, ovo je bio novi povratak Čarlsa Dženkinsa u Beograd u dresu nekog drugog kluba.

Zvezda je zaista igrala jako dobro u odbrani na startu utakmice, pritisnula je protivnika agresivnom defanzivom i tu se gosti nisu dobro snašli. Na sve to, Zvezda je šutirala u jednom momentu i 4/5 za tri poena i onda i ne čudi što je Zvezda brzo i lako stigla do dvocifrene prednosti.

Ubacio je domaći tim čak šest trojki u prvoj deonici, ukupno 30 poena uz poene Alekse Uskokovića. Bila je to savršena deonica crveno-belih. Da Slukas nije dao 10 poena od ukupno 16 gostiju, bila bi to katastrofa Olimpijakosa u prvih 10 minuta. Zvezda je odigrala savršenu četvrtinu na otvaranju utakmice.

Imali su crveno-beli devetoricu različitih strelaca početkom druge deonice, a zanimljivo jedini se Lojd nije upisao kao najbolji igrač. A kasnije je i on dao prve poene.

Kada se sve to pogleda, Crvena zvezda ne može baš da bude zadovoljna što je na poluvreme otišla sa „samo“ osam poena prednosti. Olimpijakos se držao u igri poenima Spanulisa i Slukasa, da ne kažemo njihovim iskusnim trikovima. Na iskustvo je grčki tim bio ispod 10 poena zaostatka. Čisto iskustvo.

U nastavku je bilo mnogo loših napada sa obe strane, Volden je došao do tri lične, sudije su sve začinile sa nekim čudnim odlukama, a opet je Olimpijakos to bolje iskoristio šutevima Herisona i negde smo mogli da naslutimo da nas čeka neizvesna završnica.

Imala je Zvezda u prvom delu meča šansu da se odlepi na veću razliku, možda i reši meč, a kada to nije uradila, upala je posle u probleme. Zvezda je imala 16 poena prednosti u prvoj deonici, a u poslednju se ušlo sa poenom prednosti za goste. To je nagoveštavalo ogromnu i napetu borbu do poslednje sekunde.

Bukvalno do poslednje sekunde...

EVROLIGA: CRVENA ZVEZDA - OLIMPIJAKOS 79:81 (30:16, 15:21, 16:25, 18:19)

Dvorana: Pionir

Sudije: Javor, Paterniko, Alijaga

CRVENA ZVEZDA: O´Brajant 16, Volden 13, Lojd 13, Uskoković 2, Davidovac 8, Lazić 3, Rit 7, Dobrić 5, Simonović, Jagodić Kuridža 10, Kuzmić 2, Teri

OLIMPIJAKOS: Herison 12, Larencakis 11, Spanulis 14, Slukas 12, Martin 1, Vezenkov, Printezis 16, Papanikolau, Žan Šarl 8, Dženkins, Elis 4, Mekisik 3



tagovi

Kori VoldenDžordan Lojd

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara