Ponovo radi vrteška - ko će sledeći na klupu Budućnosti?

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.11.23. | 12:53

Posle odlaska Petra Mijovića, traži se novi trener Podgoričana

U Budućnosti ništa novo. Još jedna promena trenera. Petar Mijović je sinoć odlučio da podnese ostavku na mesto trenera kluba iz Podgorice što je prihvaćeno od strane Upravnog odbora i sada predstoji dobro poznati scenario - potraga za novim trenerom. Lista imena koja mogu da se povežu sa šampionom Crne Gore nije previše dugačka.

Podgoričani su od 2013. godine pa do danas 13 puta menjali šefa ytruke. Doduše nije u tom periodu bilo 13 različitih imena, neku su odlazili, pa se posle nekoliko godina vraćali kao Petar Mijović koji je okončao svoj treći mandat. Dva je imao i Aleksandar Džikić, a sada se traži neko ko će nastaviti posao započet ove sezone.

Izabrane vesti

Što je najčudnije, rezultati nisu loši. U ABA ligi Budućnost ima poraz samo na meču protiv Crvene zvezde, ali kiks u Evrokupu je očigledno bio ključan

Sada se postavlja pitanje: Ko bi mogao da bude novi trener?

Mediji u Crnoj Gori su već krenuli sa spekulacijama pa se pominju dobro poznata imena kao što su Igor Jovović, Jurica Golemac i Dejan Radonjić, pa čak i Duško Vujošević.

Prva trojica su se pominjala nebrojano puta do sada. Igor JoVović je sedeo na klupi Budućnosti od 2013. do 2015, godine. O Dejanu Radonjiću nema potrebe previše trošiti reči. U pitanju je najuspešniji trener u istorji kluba koji je na klupi sedeo od 2005. do 2013. godine. ima ubedljivo najduži mandat od svih trenera koji su ikada sedeli na klupi tima iz Podgorice.

Spekulisalo se letos da bi Radonjić mogao da dođe, čak se pričalo i da se dogovorio, ali da su čitav posao sprečili navijači.

Jurica Golemac je takođe neko ko se često dovodio u vezu sa pomenutim klubom posle napuštanja Cedevite Olimpije, ali do sada do saradnje nije došlo.

Ostaje da se vidi da li će se to sada promeniti u narednim danima.

Čak se može čuti i ime Duška Vujoševića, legendarnog trenera Partizana koji je angažovan u Studentskom centru, doduše kao stručni konsultatnt. Teško je očekivati da ćemo ponovo videti Vujoševića kao prvog trenera nekog tima zbog zdravstvenih problema.


tagovi

KK Budućnost PodgoricaDejan Radonjić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara