Porazi Novog Pazara i Dinamika u ABA 2 ligi

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.10.19. | 22:28

Od srpskih klubova bolji Helios i Široki Brijeg

Novi Pazar i Dinamik nisu uspeli da nastave lepu seriju koju je započeo Borac u Čačku. Preostala dva srpska kluba u ABA 2 ligi danas su doživela poraze i tako propustila priliku da se priključe gornjem delu tabele nakon uvodna tri kola.

Klub sa jugozapada Srbije bio je gost Heliosu u Domžalama. Domaći tim je od starta nametnuo visok tempo i nije dozvolio srpskom timu da se o bilo čemu pita. Imao je Helios tokom najvećeg dela meča dvocifrenu prednost, Novi Pazar je mogao da preokrene početkom poslednje deonice kada je prišao na 74:70, ali je slovenačka ekipa odbila taj nalet i zasluženo slavila - 95:86.

Izabrane vesti

Najefikasniji u ekipi iz Domžala bio je Konjević sa čak 25 poena, dok je u Novom Pazaru isti učinak imao Todorović. Sasvim blizu bio je i Vulić sa 19 poena.

Dinamik je bio zaista blizu pobede protiv Širokog, ali je na kraju morao da parket napusti pognutih glava. Dorćolci su pred poslednju četvrtinu vodili sa čak sedam poena razlike, a na kraju su prepustili domaćima pobedu gotovo bez ikakve drame. Pred poslednji minut susreta, tim iz Bosne i Hercegovine je imao čak šest poena prednosti, što je uspeo da zadrži do kraja i slavi - 83:79.

Drežnjak je bio najzaslužiji za pobedu domaćih sa 28 poena, a ispratio ga je Kraljević sa 19 poena. U ekipi Dinamika se istakao bivši igrač Partizana, Đoko Šalić, sa 24 poena.

ABA 2 LIGA - 3. KOLO

Utorak
MZT - Rogaška 74:54

Sreda
Borac - Spars 96:62
Helios - Novi Pazar 95:86
Široki Brijeg - Dinamik 83:79
Split - Lovćen 72:63
Sutjeska - Sloboda Tuzla 73:70

Foto: MN Press / Mozzart Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara