Foto: Reuters
Foto: Reuters

Portland izdržao dve četvrtine protiv Bulsa: Čikago je spreman za plej-of izazove

Vreme čitanja: 1min | ned. 30.01.22. | 23:29

Domaćin se krajem druge četvrtine odvojio na dvocifrenu prednost i potom rutinski stigao do pobede (130:116)

Košarkaši Čikaga još jednom su demonsrirali zrelost da naprave iskorak i da posle niza sezona bez zapaženijeg učinka, konačno ostave ozbiljniji trag u plej-ofu, a snagu Bulsa večeras je osetio Portland (130:116).

Nakon ujednačenog uvodnog perioda, Čikago se u završnici druge deonice odvojio na dvocifrenu prednost koju je uvećavao u nastavku susreta i rutinski stigao do nove pobede. Posebno raspoloženi u redovima Bulsa bili su Vučević i Derozan koji su sa dabl-dabl učincima predvodili svoj tim do slavlja. Crnogorski košarkaš uz 24 poena upisao je 14 skokova, dok je njegov saigrač postigao poen manje, ali uz 10 asistencija.

Izabrane vesti

Na drugoj strani Portland je predvodio Mekalum sa 29 poena, koji je i pored veoma lošeg šuta za tri (2 od 7) bio najefikasniji akter susreta. Predvodnik gostiju podršku je imao u Pauelu (22 poena) i Simonsu (21 poen), međutim gosti nisu bili ni blizu da izbegnu 29. ovodsezonski poraz.

Činjenica da se rival odvojio na nedostižnu razliku bila je povod strategu gostiju da poštedi nosioce igre u poslednjim minutima kako bi ih odmorio za niz važnih duela protiv Oklahome i Lejkersa, direktnih rivala Portlanda u borbi za mesta u baražu za plej-of.

NBA - REZULTATI

Atlanta - Los Anđeles Lejkers 129:121

/Jang 36 - Monk 33/

Šarlot - Los Anđeles Klipers 90:115

/Bol 23 - Boston 19/

Čikago - Portland 130:116

/Vučević 24 - Mekalum 29/



tagovi

Čikago BulsPortlandPortland Trejlblejzers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara