Tremont Volters u akciji (©FIBA)
Tremont Volters u akciji (©FIBA)

Portoriko živi od trojki i u drugu fazu ide sa dve pobede, Đorđevićeva Kina sa -80 u razigravanje

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.08.23. | 15:58

Mada ni Portoriko nije uplašio ni Italiju ni Dominikansku Republiku

Bez iznenađenja u Grupi B Mundobasketa. Srbija, kao što se i predviđalo, u drugu fazu ide sa prvog mesta, a sa njom će i Portoriko, koji je trojkama zasuo koš Kine, pa će u nastavak takmičenja poneti dve pobede. Za kraj uvodne faze sigurnih 107:89 mada ni ovo nije bila izvedba koja će posebno zaplašiti Dominikansku Republiku ili Italiju sa kojima će Portorikanci odmeriti snage u novoformiranoj Grupi I.

Kina Aleksandra Đorđevića ide u grupu sa Angolom i Filipinima i tamo će nastaviti takmičenje u razigravanju od 17. do 32. mesta. Objektivno, daleko je od prvih 16 što se videlo i danas. Portorikanci su vodili od prvih poena na utakmici, već početkom druge deonice se odlepili na dvocifrenu razliku (26:16), a zatim samo dizali prednost.

Izabrane vesti

Kada su rivali i uspevali da se primaknu, Portorikanci bi opalili sa distance i uglavnom pogodili kada je trebalo. Kao recimo Stiven Tompson koji ih je krajem druge četvrtine sa dva hica odveo na bezbednih 50:33. Posle toga nije bilo nikakve drame, mada je pitanje da li je bilo i ranije.

Portorikanci jednostavno žive od šuta za tri poena, a kada ih ide kao danas – 16 komada iz 34 pokušaja što je odličnih 47 odsto uspešnosti – veoma su neugodan protivnik. Pride su danas imali i kvalitativnu prednost pod obručem, jer Kinezi nisu mogli da se izbore sa Ismaelom Romerom, koji im je ubacio 18 poena i usput sakupio 10 skokova.

Najefikasniji je očekivano bio Tremont Volters sa 22 poena,imao je i šest asistencija, Kristofer Ortiz je dodao 13, Tompson 11, dok su na drugoj strani odskočili Rui Žao sa 16 i Đivei Žao sa 14… Uzalud, Kina je izgubila sve tri utakmice i to sa ukupnom koš razlikom minus 80 što ne nagoveštava mnogo bolje dane ni u razigravanju.

GRUPA B

Južni Sudan - Srbija 83:115

/Kačol 21 – Jović 25, Bogdanović 23/

Kina – Portoriko 89:107

/Volters 22, Romero 18 – Rui Žao 16/


tagovi

Mundobasket 2023košarkaška reprezentacija Kinekošarkaška reprezentacija Portorika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara