Foto: Starsport
Foto: Starsport

Posle Barselone, Real poklekao i pred bivšim asom Partizana

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.01.22. | 22:00

Andora i Kodi Miler Mekintajer režirali senzaciju i savladali Madriđane (88:83)

Poraz od Barselone u košarkaškom El Klasiku daleko je od senzacije, međutim kiks u duelu sa Kataloncima ispostavio se kao uvertira za Real u susret sa Andorom i rasplet na nivou senzacije. Inspirisani gosti na krilima Kodija Milera Mekintajera, uz sjajnu igru u trećoj četvrtini priredili su iznenađenje i naneli Madriđanima tek treći poraz u šampionatu Španije.

Raspoloženi Amerikanac koji je prošle sezone nosio dres Partizana, pre nego što je prešao u Burg, sa 28 poena, sedam skokova i osam asistencija vukao je goste do prve pobede u prvenstvu posle pet uzastopnih poraza.

Izabrane vesti

Pobeda na gostovanju Trentu u okviru Evrokupa nagovestila je izlazak Andore iz rezultatske ktize u koju je potonula još početkom decembra, a da je pred izabranicima Pabla Lasa veoma težak zadatak potvrdila je treća deonica u kojoj je Andora režirala preokret i stigla do osetne prednosti koja je dostizala i devet poena.

U poslednjoj deonici gosti su uspeli da na momenat dostignu i dvocifrenu prednost, posle čega je usledio poslednji trzaj Reala i prilazak na minus tri, međutim bilo je to sve od Madriđana večeras. U redovima lidera prvenstva Španije najraspoloženiji je bio Kozer sa 16 poena, a pretio ga je Dek sa jednim manje, međutim dobro izdanje Francuza i Argentinca nije bilo dovoljno da zaustavi Andoru na putu do tek šeste pobede.

Istovremeno večeras Barselona je savladala Huventud (99:84) i na krilima Laprovitole sa 21 poenom učinila trku za vrh još uzbudljivijom.



tagovi

KK Real MadridKK AndoraKodi Miler Mekintajer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara