Screenshot - twitter.com/limogescsp
Screenshot - twitter.com/limogescsp

Posle sjajne sezone u dresu FMP-a Brajs Džons potpisao za Limož

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.06.22. | 15:27

Američki košarkaš se posle tri godine preselio iz Srbije u Francusku

Ostavio je vrlo dobar utisak u Borcu i minulog leta mu je šansu ukazao FMP. Eksplodirao je pod vođstvom Nenada Stefanovića u Železniku i bio jedan od najboljih igrača ABA lige. Napustio je Pantere pred završnicu Superlige, a sada je pronašao novi klub. Brajs Džons karijeru nastavlja u Francuskoj, gde je potpisao za Limož.

Izabrane vesti

"Dopada nam se njegov potencijal. Dobro se pokazao i može da napreduje sa nama. Krasi ga dobra kombinacija enegrije i veštine za postizanje poena, a sa njegovim entuzijazmom ćemo stvoriti odličan timski duh", rekao je trener francuskog kluba Masimo Kanćeljeri.

Džons je posle koledža, gde je po dve godine proveo igrajući za Džons Kaunti i Mari, profesionalnu karijeru počeo u Ulcinju. U Srbiju je stigao 2019. godine kada je potpisao za Borac iz Čačka.

Sa ekipom iz Šumadije stigao je do ABA lige, a onda ostavio veoma dobar utisak i u elitnom regionalnom takmičenju. Usledio je prelazak u FMP, gde je pokazao svoj pun potencijal.

Beležio je 15,9 poena i 6,6 asistencija u ABA ligi. Sa prosečnim indeksom 19,65 statistički je bio drugi najkorisniji igrač u regionalnom prvenstvu.

Sada će se prvi put okušati u Francuskoj i to u drugom najtrofejnijem klubu u zemlji. Limož je osvojio 11 titula, poslednju još 2015. godine.

"Brajs je prvo američko pojačanje i veoma sam srećan što nam se pridružio. Napredovao je iz godine u godinu u Evropi i uvek pokazivao da je spreman za stepen više. U FMP-u je pokazao liderske sposobnosti i odveo tim u plej-of kada to niko nije očekivao. Njegova želja da potpiše sa nama, uprkos unosnijim ponudana, jasan je znak za Limož. Uveren sam da će biti od velike pomoći timu naredne sezone i da će sa nama napraviti novi iskorak", rekao je sportski direktor kluba Kevin Anstet.

Postoji mogućnost i da se susretne sa bivšim klubom u FIBA Ligi šampiona. Pod uslovom da FMP prođe kvalifikacije, pošto je Limož direktan učesnik grupne faze.


tagovi

Brajs DžonsKK LimožFMP ŽeleznikLNB Pro A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara