Tornike Šengelija (©Star Sport)
Tornike Šengelija (©Star Sport)

Posledica preopterećenja: Šengelija srećom izbegao težu povredu

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.03.24. | 16:52

Specijalistički pregled na magnetnoj rezonanci potvrdio da nema ozbiljnije štete

Odnosi između Fibe i Evrolige se lagano popravljaju, mada je situacija u evropskoj košarci još daleko od idealne. Dogovor dve strae da se posle nacionalnih kupova igraju kvalifikacije sa reprezentativcima iz Evrolige jeste dala nekima mogućnost da odmore, ali je i dalje veliki broj igrača - tačnije 99 njih - samo produžilo sezonu praktično bez dana odmora, a neki su putovali na drugi kraj sveta kako bi pomogli svojim nacionalnim selekcijama.

Tornike Šengelija nije imao tu obavezu da ide, na primer, u Južnu Ameriku kao Bruno Kaboklo ili Jago dos Santos, ali je sa reprezentacijom imao ogromnu potrošnju u porazima od Danske i Srbije. Gruzin je prve dve utakmice kvalifikacija za Evrobasket završio među petnaest igrača sa najvećom potrošnjom - prosečno 34,5 minuta na parketu - i odmah se vratio u klub gde je posle samo šest minuta utakmice sa Valensijom doživeo povredu skočnog zgloba.

Izabrane vesti

Srećom po njega i Virtus, izbegao je težu povredu, što je potvrdio specijalistički pregled na magnetnoj rezonanci. Vrlo je moguće da je i sama povreda posledica nakupljenog umora... Uprkos tome što povreda nije ozbiljnija, neće ga biti neko vreme na parketu, a iz kluba su poručili da će njegovo stanje pratiti na dnevnoj bazi.

Šengelija je prvi deo sezone odigrao na MVP nivou, kasnije je malo pao ali je i dalje na 13,9 poena, 5,4 skoka i 3,5 asistencija, uz prosečan indeks korisnosti 17,4 na 24 utakmice.tagovi

Tornike ŠengelijaEvroligaVirtus Bolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara