Kevin Panter i Pi Džej Doužer (© Star sport)
Kevin Panter i Pi Džej Doužer (© Star sport)

Poslednji poziv za Pantera, Doužera i Kaminskog da se ukrcaju na avion

Vreme čitanja: 4min | pet. 15.03.24. | 15:23

Pred Partizan Mozzart Betom je sam finiš sezone, ključnih pet utakmica da se sve preokrene, za tako nešto potrebna su najbolja izdanja Kevina Pantera, Pi Džej Doužera i Frenka Kaminskog

Odavno je postalo jasno da ovaj Partizan Mozzart Bet jednostavno nema kvaliteta i koncentracije u ključnim momentima da dođe do pobeda koje bi ga odvele direktno u plej-of Evrolige što je svakako bio cilj ove ekipe pred početak sezone. Zato upravo traje grčevita borba za plej-in čija se vrata polako zatvaraju, ali u preostalih pet utakmica crno-beli igraju četiri na svom terenu i tu će sve biti odlučeno. Ipak, za pozitivan rezultat koji svaki navijač kluba iz Humske priželjkuje biće potrebe najbolje verzije Kevina Pantera, Pi Džeja Doužera, Frenka Kaminskog, pa u manjoj meri i Bruna Kabokla i Mateuša Ponitke, mada se zna od koga se očekuje da povuče.. Iako su svi skupa objektivno veći deo sezone odigrali ispod nivoa očekivanja.

Izabrane vesti

"Moramo da razmišljamo pozitivno i da se nadamo da možemo da igramo na višem nivou. Za to su nam potrebni igrači koji ovog trenutka ne igraju kako se očekuje. Kroz razgovor i kroz treninge ćemo videti koji su to problemi, šta im smeta, šta ja mogu da uradim. Ja ću do kraja da dam sve od sebe. To su ljudi koji su mnogo dali ovom klubu. Zaslužuju maksimalan respekt", rekao je Željko Obradović posle poraza u Barseloni.

Iako nikoga nije imenovao, ko je gledao utakmicu, a i ko pomno prati čitavu sezonu, zna da su to u pitanju pre svih Panter, Doužer i Kaminski, svakako i Ponitka i Bruno Kaboklo s tim da oni i nisu bili projektovani za nosioce. Kako bilo, sada je poslednja prilika, da iskoristimo aerodromski rečnik, da se ukrcaju na avion Partizana koji pokušava da odleti do plej-ina.

Naravno, sve oči su uprte u Kevina Pantera, ako on bude proigrao onako kako je igrao u finišu prošle sezone, život Željka Obradovića će biti znatno olakšan. Kapiten Partizana je u Barseloni ubacio samo šest poena, u Milanu napravio nesmotren faul koji je ubacio čitavu ekipu u kontra-ritam. Pre toga mu se zameraju promašaji protiv Crvene zvezde, Bajerna... Generalno čitave sezone Panter ima muku da pronađe kostantnost i ubilački instinkt koji ga je krasio lani kada je skoro pa sam rušio najveće ekipe Evrope, a sve krunisao rekordnim izdanjem u finalu ABA lige za titulu Partizana.

Sada takvog Pantera na parketu nema. Iako kapiten ne odstupa od rutine, vrlo često je na treninzima Partizana prvi na parketu, poslednji odlazi, radi na šutevima koje skoro pa ne promašuje, ali na utakmicama jednostavno ne ide do te mere da je Partizan krenuo da gubi u serijama na protivničkim terenima.

Gostovanja Partizan Mozzart Beta su odavno postala kao po šablonu. Ekipa igra, bori se i na kraju izgubi i tako već osam uzastopnih utakmica. Od pobede u Valensiji 19. decembra, klub iz Humske je gubio u Madridu, u Areni pred Zvezdinim navijačima, Istanbulu, Atini, Monte Karlu, Bolonji, Milanu i sada Barseloni.

"Za početak da budemo svoji, da igramo dobro 40 minuta, a ne 36, 37... Ofanzivno da budemo odlučni, da uzimamo šuteve na kojima radimo i pogađamo ih. Što se tiče odbrane, da imamo mu*a da zaustavimo rivale ispred sebe da postižu poene. Moramo da radimo stvari koje nemaju veze sa taktikom", pričao je Panter o načinima kako da se izađe iz krize.

Takođe, evidentno je da je i Pi Džej Doužer u velikom padu forme. Poslednji put je zablistao još protiv Žalgrisa u Beogradu kada je postigao 23 poena. Onda nula protiv Monaka, po 10 poena u porazima od Virtusa i Bajerna, pet poena protiv Efesa, dva protiv Milana i samo četiri sinoć protiv Barselone.

Od momka sa zavidnim NBA stažom za koga se mislilo da će da odmeni Dantea Egzuma očekivalo se neuporedivo više. Imao je Doužer zaista neke svestrane partije tokom sezone, ali sada je vreme da ih pokazuje u kontinuitetu.

Isto važi i za Kaminskog za koga se čini da je imao najviše problema na privikavanje na novu sredinu, dok Mateuš Ponitka kao da nikada nije ni izlazio iz sivila u koje je upao još pre početka sezone kada se povredio.

Smatralo se u Humskoj da bi Bruno Kaboklo mogao da bude taj koji će pokriti mnoge rupe i iskreirati energiju koju je prošle sezone donosio Matijas Lesor... U tome nije uspeo.

Partizan trenutno igra isključivo na adrenalin Alekse Avramovića, a jedina konkretna pomoć stiže od Zeka Ledeja, a da muka po crno-bele bude veća, Amerikanac se vratio u domovinu zbog porodičnih problema i u ovom momentu nije poznato da li će se vratiti u Beograd na vreme za okršaje protiv Baskonije i Real Madrida naredne nedelje.

Slede ključni dani u kojima najbolji igrači moraju da odigraju onako kako od njih očekuje Željko Obradović, ali i armija navijača.



tagovi

KK PartizanEvroligaKevin PanterPi Džej DoužerFrenk Kaminski Junior

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara