Reuters
Reuters

Postojao je samo jedan tim - Boston pometlao Filadelfiju

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.08.20. | 21:47

I nezgodna Tobajasa Herisa

Boston je pometlao Filadelfiju u prvom kolu plej-ofa i sa ukupnih 4:0 prošao dalje, u drugu rundu, gde će verovatno igrati protiv Toronta koji vodi s 3:0 u seriji sa Bruklinom. Seltiksi su i večeras relativno lako odradili posao i slavili u poslednjoj utakmici protiv Seventisiksersa sa 110:106. Tek je na kraju Fila uspela da smanji razliku, ali je bilo jasno skoro sve vreme da će Boston do četvrte recke. Malo ko je očekivao da će Filadelfija ostati na nuli...

Najefikasniji u pobedi Bostona bili su Kemba Voker sa 32 poena, četiri skoka i četiri asistencije, Džejson Tejtum sa 28 poena i 15 skokova, kao i Džejlen Braun sa 16 poena i Danijel Tajs sa poenom manje.

Izabrane vesti

Kod Filadelfije je naravno najbolji bio Džoel Embid sa 30 poena i 10 skokova, Tobijas Heris je dodao 20, ali je završio meč pre vremena nažalost zbog teže povrede, možda i potresa mozga. Pored njih, po 14 poena ubacili su Ričardson i Milton.

Generalno smo u prvom poluvremenu gledali veoma izjednačenu utakmicu u kojoj nijedan od timova nije uspeo da napravi neku veću razliku. Fila je bila nešto bolja u prvoj deonici, da bi Boston dobro odigrao u narednoj pa je na poluvremenu Filadelfija vodila samo s jednim poenom prednosti.

Ali, u nastavku je Boston dao gas. Na krilima Vokera i Tejtuma, Seltiksi su uspeli da prelome meč na svoju stranu, a onda i u poslednjoj deonici da izdrže i da dođu do četvrte pobede u ovoj seriji.

Realno, očekivalo se da bi Filadelfija sa Embidom u timu uspeti da pruži malo bolji otpor Seltiksima u ovoj seriji, ali smo odgledali klasičnu "metlu".

Treba dodati i da je Tobajas Heris, košarkaš Filadelfije, doživeo ozbiljnu povredu tokom treće deonice. Američki mediji su javili da je krilni centar zadobio posekotinu na levom oku i da ga očekuje skener na kojem će se utvrditi da li ima potres mozga.

NBA REZULTATI

Filadelfija - Boston 106:110

/Embid 27 - Voker 32/

21.30: Dalas - Los Anđeles Klipers


tagovi

Kemba VokerDžejson Tejtum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara