Džeki Karmajkl (©MN Press)
Džeki Karmajkl (©MN Press)

Potpisi na Jadranu: Studentski Centar doveo majstora za asistencije, Igokea vratila Karmajkla

Vreme čitanja: 1min | čet. 27.07.23. | 23:28

Split doveo levorukog šutera

Potpisi u regionu nižu se svakodnevno... Studentski Centar doveo je plejmejkera, majstora za asistencije Bornu Kapustu iz Cibone.

Ima neka tajna veza između hrvatskih košarkaša i podgoričkog sastava, pa tako nakon braće Ivišić, Tišme i Drežnjaka dolazi i Kapusta.

Izabrane vesti

Hrvatski plej bio je prošle sezone drugi asistent ABA lige sa 6,6 dodavanja po meču, treći ako se računa učinak Fetsa Rasela. Uz to je imao 11,2 poena, što je više nego zadovoljavajući učinak u debitantskoj sezoni ABA lige. Bio je drugi strelac Cibone, ali i MVP hrvatskog kupa.

Igokea je u svoje redove vratila Džekija Karmajkla. Nakon odlične sezone 2020/2021 u redovima tima iz Laktaša, potpisao je za Cedevita Olimpiju, da bi zatim igrao u Turskoj za Gazijantep iz kojeg stiže nazad u Laktaše.

Iskusni košarkaš šesto je pojačanje ekipe Vladimira Jovanovića za narednu sezonu posle Edina Atića, Zorana Nikolića, Stefana Mudija, Marka Jeremića i Dušana Makitana koji je promovisan iz klupskog podmlatka.

Kameron Šelton novi je igrač Splita. U pitanju je levoruki šuter koji je u poslednjoj godini igranja za univerzitet Lojola Merimaunt imao prosek od 21,4 poena, 5,4 skokova i 4,2 asistencije po utakmici.

Šeltonu će Split biti prvi evropski klub u karijeri.


tagovi

Borna KapustaStudentski centarDžeki KarmajklIgokeaKameron ŠeltonKK SplitABA ligaKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara