Ben Simons (©AFP)
Ben Simons (©AFP)

Potpuni zaokret u Filadelfiji, Simons i saigrači zakopali ratne sekire, Rivers zadovoljan

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.10.21. | 18:25

I dalje se ne zna kada će reprezentativac Australije na parket jer se bori sa povredom leđa i psihičkim problemima...

Posle nekoliko dana u kojima su prednjačile poruke podrške, Ben Simons se vratio treninzima u Filadelfiji.

To, međutim, ne znači da će na parket u skorije vreme pošto se, kako javljaju američki mediji, Simons ne oseća psihički spremnim za sezonu i sve obaveze.

Izabrane vesti

O tome se dosta pisalo i pričalo prethodnih dana. Simons iz tog razloga posećuje specijalistu s kojim intenzivno radi na vraćanju psihičke stabilnosti i fokusa neophodnog za izazove koje nosi igranje u najjačoj košarkaškoj ligi sveta. Istovremeno Simons prima terapiju za povredu leđa, kako bi sanirao i taj problem pre nego što se bude vratio na teren.

02.00: (1,40) Milvoki (14,0) Minesota (3,35)

Lokalni mediji tvrde da je Simons napravio prvi korak u normalizaciji odnosa sa saigračima i trenerom Dokom Riversom. Naime, reprezentativac Australije je probio led i zatražio razgovor sa saigračima prošlog petka, što trener Rivers vidi kao “važan momenat“ u zakopavanju ratnih sekira i vraćanju odnosa u normalne tokove.

Upravo posle tih razgovora saigrači su počeli da daju otvorenu podršku Simonsu, da mu šalju pozitivne signale, odnosno da su spremni da mu oproste sve grehove iz prethodnih nekoliko meseci, kako ekipa više ne bi patila. Važan detalj je i odnos između kluba i Simonsa. Naime, klub je spreman da nastavi s isplatom mesečnih zarada pod uslovom da on nastavi da radi u smeru povratka na parket što je sada slučaj. Simons je bio u opasnosti da izgubi čak 8.000.000 dolara na ime plata zbog odsustva sa treninga, a to je suma nezavisna od naplaćenih skoro 2.000.000 dolara zbog toga što je propustio pripremne utakmice, treninge, ali i suspenzije...

Kako se navodi, odnosi su samo nekoliko dana pre razgovora Simonsa i saigrača delovali jako problematično, izgledalo je da će biti nerešivo za dve strane da se pronađe zajednički jezik, ali je jedan od glavnih igrača Seventisiksersa u poslednjem momentu povukao možda i presudni korak ka smirivanju strasti.

Podsetimo, Simons je po završetku prošle sezone tražio trejd, ali pošto je Filadelfija dobijala pozive od klubova “manjih“ marketinških sredina, odnosno timova koji nisu kandidati za titulu, sve je palo u vodu. Ostatak priče znate, samo ostaje da se vidi kako će saga da se završi...



tagovi

Filadelfija SeventisiksersBen SimonsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara