Ben Simons (©AFP)
Ben Simons (©AFP)

Simons na sastanku s Riversom, doktorima i saigračima: Psihički nije spreman da igra

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.10.21. | 18:09

Suspendovani igrač File još neko vreme neće na teren

Slučaj Bena Simonsa ne prestaje da potresa Filadelfiju. Nastavlja se saga kakva se u Gradu bratske ljubavi ne pamti.

Posle suspenzije zbog ležernog ponašanja na treninzima i oštrih reči Džoela Embida, Simons se našao na sastanku sa trenerom Dokom Riversom, te klupskim doktorima, onda i saigračima, gde je poručio da psihički nije spreman da igra košarku. Upravo zato će biti odrađena kompletna procena njegovog psihofizičkog stanja kako bi se odredili dalji koraci u radu s njim. Kako javlja ESPN, sve će zavisiti od njegove, ali i posvećenosti doktorskog tima po pitanju njegovog osposobljavanja za povratak na teren.

Izabrane vesti

01.30: (2,50) Filadelfija (13,0) Bruklin (1,65)

Sve ovo što se dešava zapravo je rezultat zahteva za trejd koji je Simons podneo pre četiri meseca. Ipak, nije dobio nijednu ponudu kakvoj se nadao, iz velikog marketinškog tržišta gde se nalazi jedan od pretendenata za šampionski prsten. Kako su pozivi dolazili od klubova poput Detroita, Klivlenda, Indijane i Minesote, a vreme je prolazilo, Simons se iznenada vratio u klub, da bi ubrzo u javnost isplivali video snimci sa treninga File gde se jasno vidi koliko je reprezentativac Australije nezainteresovan za rad.

On je svima u franšizi jasno stavio do znanja da više ne želi da odigra nijednu utakmicu još kada je podneo zahtev za trejd, pa sada cela trenutna pozicija budi konfuziju ne samo u javnosti, već i celom timu.

Generalni menadžer Seventisiksersa Deril Moril je nedavno najavio da će se na rasplet u Simonsovom slučaju “čekati još dugo vremena“. Kako se navodi, momak koji je u maju sa klubom potpisao ugovor težak skoro 180.000.000 dolara se takođe požalio i na bol u leđima zbog čega se nalazi na fizikalnoj terapiji, ali i dalje može da trenira na parketu.

Zbog svih grehova tokom priprema, predsezone i neprofesionalnog ponašanja Filadelfija je Simonsa kanznila sa gotovo 2.000.000 dolara. Bio je suspendovan za prvu utakmicu sezone protiv Nju Orleansa, takođe ga nije bilo na treninzima, kao ni na sastancima...

Filaldefija sledeći meč igra protiv Bruklina na svom terenu, od jedan čas i trideset minuta u noći između petka i subote.



tagovi

Ben SimonsFiladelfija SeventisiksersNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara