Kristaps Porzingis (Foto: AFP)
Kristaps Porzingis (Foto: AFP)

Potresi na Istoku NBA lige - Porzingis ide u Boston, Smart u Memfis

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.06.23. | 12:45

Sve više trejdova u NBA ligi

Dobili smo šampiona NBA lige, Nikola Jokić i Denver Nagetsi su potvrdili kvalitet, a sada je došlo vreme za trejdove. Prve potresi su na Istoku, i to u Boston Seltiksima. Tim koji pretenduje na titulu, napravio je velike promene u timu, Markus Smart napušta ekipu, a stiže Kristaps Porzingis.

Najveće iznenađenje je definitivno odlazak Markusa Smarta. Borbeni bek je bio deo Seltiksa još od 2014. godine, ali je sada došlo vreme za rastanak. Smart odlazi u Memfis kome je po hitno potreban veteran koji će da pokaže mladoj ekipi Grizlisa šta znači igrati ozbiljnu košarku. Deo ove raszmene je i Danilo Galinari koji se seli u Vašington.

Izabrane vesti

Kada smo već kod Vašingtona, glavno ime čitave priče je Kristaps Porzingis. Letonac je po svemu sudeći okončao epizodu u dresu Vizardsa i sada se seli u četvrti klub.

NBA karijeru je počeo u Njujork Niksima, bio je u Dalasu, potom u već pomenutom Vašingtonu, a sada bi Seltiksima trebao da pomogne u reketu gde su prošle sezone bili najtanji.

Porzingis tek sada puni 28 godina i očekivano je da su najbolje partije tek pred njim. Prošle sezone je imao sjajne proseke od 23,2 poena u 8,4 skoka.

Vašington je tako nastavio da se osipa i ostaje bez najboljih igrača pošto je Bredli Bil već napustio tim i pridružio se Finiksu. Očekuje se i odlazak Kajla Kuzme.

Ipak, ne treba zaboraviti da je Vašington doveo Krisa Pola iz Finiksa, ali je pitanje da li će se on zadržati u Vizardsima.


tagovi

Boston SeltiksMarkus SmartNBA ligaKristaps PorzingisMemfis Grizlis

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara