Košarkaši Bajerna (© Star sport)
Košarkaši Bajerna (© Star sport)

Potresi u Evroligi: Litvanci neće da igraju sa Rusima, Nemci odbijaju da ih prenose

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.02.22. | 17:24

Konflikt između Rusije i Ukrajine dobija ozbiljne posledice u svetu košarke

Konflikt između Rusije i Ukrajine nastavlja da ima veliki uticaj na svet sporta. U Evroligi se već otkazuju utakmice, a sada stižu informacije iz Nemačke da neće prenosti duele na kojima igraju klubovi iz Rusije. Uz to iz Litvanije donose radikalnije odluke - Žalgiiris odbija da igra sa timovima iz Rusije utakmice Evrolige.

Klub iz Kaunasa je u zvaničnom saopštenju istakao da neće putovati u Rusiju, kao i da će bojkotovati sve utakmice protiv klubova iz Rusije.

Izabrane vesti

"Ponudićemo rešenje Evroligi i saopštićemo im da nećemo igrati protiv ruskih klubova do kraja sezone", rekao je generalni menadžer Žalgirisa Paulius Motejunas.

Kako sada stvari stoje, Žalgiris do kraja sezone će najverovatnije propustiti sve utakmice sa CSKA, Zenitom i Uniksom.

Nemci donose nešto blaže odluke. Naime, duel Bajerna iz Minhena i CSKA Moskve neće niti prenošen na popularnoj nemačkoj striming platformi Maganta TV koja je ove sezone prenosila sve mečeve Bavaravaca. Odluku je saopštio prvi čovek kompanije Mihael Šuld na svom tviter profilu

Meč Bajerna i CSKA je zakazan za danas sa početkom od 19 časova.

Kako je još naveo, sve utakmice na kojima učestvuju timovi iz Rusije iz Evrolige neće biti prenošeni na pomenutoj platformi.


tagovi

EvroligaKK Bajern Minhenkk ŽalgirisKK CSKA MoskvaUNIKSKK Zenit

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara