Samson Ružencev (©Star Sport)
Samson Ružencev (©Star Sport)

Potvrda kvalitetnog rada: Ružencev iz Mege Mozzart pred transferom u CSKA!

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.06.22. | 20:40

Ruski internacionalac možda odigrao i poslednju utakmicu za sastav Vlada Jovanovića, nezvanično saznaje Mozzart Sport

Košarkaši Mege Mozzart završili su sezonu u kojoj je Vlade Jovanović nastavio tradiciju i promovisao veliki broj talenata, a među njima našao se i Samson Ružencev.

Ruski krilni košarkaš stigao je letos u Megu Mozzart na mala vrata posle sezone provedene na univerzitetu Florida i polako gradio sebe i svoju igru kroz sezonu u kojoj je kod Jovanovića dobio svoj prostor i napravio možda i više nego što se očekivalo. Bio je jedan od heroja trijumfa nad Crvenom zvezdom čime je produženo polufinale Superlige sa 23 poena i celu seriju odigrao je odlično, u brejku nad Partizanom je sredinom januara ubacio je 20 poena, kao i jedan više na gostovanju Budućnosti narednog meseca. Imao je još neke zapažene role u Megi Mozzart, zbog čega je privukao veliku pažnju evropskih klubova.

Izabrane vesti

Prema nezvaničnim saznanjima Mozzart Sporta, Ružencev je odigrao najverovatnije poslednju utakmicu u dresu Mege Mozzart pošto se nalazi blizu transfera u moskovski CSKA! Zov domovine i pogotovo giganta kakav je CSKA ne može da se odbije, a kako se može čuti Armejci su u pregovorima sa klubom i igračem inače rođenim u Moskvi.

Informaciju da slede odlasci iz Mege Mozzart potvrdio je Luka Cerovina na konferenciji za medije posle meča sa Crvenom zvezdom. On se zahvalio treneru Jovanoviću i "drugima koji odlaze" aludirajući na talentovanog Rusa.

Ako sve prođe kako treba Ružencev bi uskoro mogao da postane prvo pojačanje novog CSKA koji započinje novo poglavlje u klupskoj istoriji s obzirom na to da je Dimitris Itudis najavio odlazak posle osam godina i dve evropske titule.

Momak koji će u oktobru proslaviti 21. rođendan je debitantskoj godini u ABA ligi beležio gotovo sedam poena, uz tri skoka. U tri susreta sa Crvenom zvezdom imao je 16, pa 23 i zatim 12 poena u majstorici.


tagovi

EvroligaKK CSKA MoskvaSamson RužencevMega MozzartKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara