Povratak na mesto zločina

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.10.18. | 09:51

Crno-beli dočekuju Zadar u Beogradskoj areni, u prvom meču u toj hali posle četiri i po godine

U kolektivnoj svesti navijača Partizana teško da u novijoj istoriji postoji ozloglašenije ime, u čisto košarkaškom smislu, od Nolana Smita. Većini navijača crno-belih i dan danas srce počinje da preskače kada se sete 25. aprila 2014. godine i trojke sa pola terena tadašnjeg košarkaša Cedevite za pobedu u polufinalu završnog turnira Jadranske lige koja je Partizan ostavila bez plasmana u Evroligu prvi put posle skoro decenije i po, a istovremeno je označilo i početak kraja dominacije crno-belih pod vođstvom legendarnog Duška Vujoševića.

Četiri i po godine kasnije košarkaši Partizana vraćaju se na to svojevrsno mesto zločina. Željni da se na neki način suoče sa tim avetom iz prošlosti, mada igraju protiv Zadra, a ne Cedevite, a u timu su samo dvojica - Đorđe Gagić i Vanja Marinković - koja su i tog kobnog proleća 2014. godine nosila dres Partizana. Ali, od tog istorijskog meča protiv Cedevite crno-beli niti su zaigrali u Areni, niti u Evroligi.

Izabrane vesti

Sticaj okolnosti, zauzetost Pionira predstojećeg vikenda, kao i nedovoljan kapacitet kultne novobeogradske Hale sportova, dovele su Nenada Čanka i njegovu ekipu pred vrata Arene i to za utakmicu u kojoj će crno-beli tražiti trijumf za prekid serije od četiri poraza, po dva u Jadranskoj ligi i Evrokupu. Povoljna okolnost po Partizan je to što u ovom trenutku Zadar deluje kao najslabija ekipa i ima sva četiri poraza u dosadašnjem toku regionalnog takmičenja. S obzirom na takav učinak, uprava Zadrana je morala da reaguje i na klupu je vratila Antu Nazora umesto Aleša Pipana

Kada je u pitanju Partizan, zdravstvena situacija je takva da se još ne zna da li će nastupiti Rade Zagorac koji ima problem sa povredom zadnje lože i zbog toga je propustio poslednje tri utakmice (Valensija, Krka i Asvel). I na tim mečevima se odlično videlo koliko ovaj momak znači za igru crno-belih.

Dobra stvar po Partizan je što su u poslednjih nekoliko dana dovedena dvojica novajlija. Stefan Janković debitovao je protiv Asvela, igrao je i nešto više nego što je bilo predviđeno i ostavio je sasvim pristojan utisak. Drugi novajlija je Amerikanac Entoni Braun, koji je u sredu doputovao u Beograd, registrovan je za Jadransku ligu samo pitanje je koliko će moći da odigra večeras ako uopšte bude dobio šansu.

Međutim, čak i bez Brauna i Zagorca, pa i sa imperativom pobede, Partizan u Beogradskoj areni protiv Zadra mora i može da ponese ulogu apsolutnog favorita. A pobeda bi bila lekovita iz više razloga, ne samo za prekid serije poraza, vraćanja sampouzdanja timu, već i da se barem donekle oteraju ti ružni duhovi prošlosti i, ko zna, možda započne neka nova pobednička serija koja bi kao krajnje odredište mogla opet da ima Arenu i povratak Partizana na veliku, evroligašku scenu.

ABA - 5. KOLO

Petak
18.30: (1,35) Igokea (16,0) Krka (3,50)
21.00: (1,17) Partizan (20,0) Zadar (5,50)

Subota
17.00: (1,45) Olimpija (15,0) Cibona (3,05)
18.30: (7,50) FMP (23,0) Crvena zvezda (1,10)

Nedelja
19.00: (1,90) Cedevita (13,5) Budućnost (2,05)
21.00: (1,45) Mornar (15,0) Mega (3,05)

*** kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


tagovi

Jadranska ligaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara